‘Ενα βήμα πιο κοντά στην νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων κάνει η Βρετανία

‘Ενα βήμα πιο κοντά στην νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων κάνει η Βρετανία Facebook Twitter
1


‘Ενα βήμα πιο κοντά στην νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι η Βρετανία, μετά την έγκριση σχεδίου νόμου της κυβέρνησης, από την Άνω Βουλή .
Μία ημέρα πριν την τελική ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, το θέμα συζητήθηκε, και στην Βουλή των Λόρδων . Μετά από πολύωρες ζυμώσεις, 70 βουλευτές, ανάμεσά τους 56 συντηρητικοί, ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας, η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είχε ως στόχο να τορπιλίσει το νομοσχέδιο, ενώ 375 την καταψήφισαν.


Κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία της τελευταίας στιγμής και να απορρίψουν τροπολογία που έθετε σε κίνδυνο το σύνολο του κειμένου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων θα πάρουν το πράσινο φως, το επόμενο καλοκαίρι. Εάν ο νόμος ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, τότε οι θρησκευτικές οργανώσεις, εξαιρουμένης της Εκκλησίας της Αγγλίας και της Σκωτίας, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν δέχονται να τελέσουν το μυστήριο του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.


Τα νέα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από εκατοντάδες ζευγάρια που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Βρετανική Βουλή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια