Χωρίς εορτασμούς η 60η επέτειος της στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ

Χωρίς εορτασμούς η 60η επέτειος της στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
2

Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται από τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ στη Μεγάλη Βρετανία.

H 87χρονη μονάρχης πέρασε την ημέρα στην αγαπημένη της βασιλική κατοικία, στο Κάστρο των Ουίνδσορ, όπου παρακολούθησε λειτουργία σε ιδιωτικό εκκλησάκι εντός του κτήματος.

Η επίσημη λειτουργία στον καθεδρικό ναό στο Ουεστμίνστερ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, ενώπιον μόλις 2000 καλεσμένων. Ανάμεσά τους θα είναι και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα εκφωνήσει λόγο προς τιμήν της βασίλισσας.

Το 1953 περισσότεροι από 8.200 καλεσμένοι παρευρέθησαν στην μεγαλοπρεπή στέψη της 26χρονης,τότε, Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο και 27 εκατομμύρια Βρετανοί παρακολούθησαν το ιστορικό γεγονός από την τηλεόραση.

Πηγή: Euronews

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
LiFO μια διευκρίνιση που θα έπρεπε μάλλον να περιλάβετε: τα εξήντα χρόνια ως μονάρχης τα γιόρτασε πριν από ένα χρόνο,(ήταν άτυπα βασίλισσα από τον Φεβρουάριο του 1952) το λεγόμενο Diamond Jubilee.Απλώς σήμερα είναι 60 χρόνια από την στέψη της.