Αυστραλοί, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη

Αυστραλοί, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη Facebook Twitter
2

Η Αυστραλία αναδείχτηκε για Τρίτη συνεχή χρονιά το «πιο ευτυχές» ανάμεσα στα βιομηχανικά κράτη του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, με κριτήρια, όπως η απασχόληση, το εισόδημα, το περιβάλλον και την υγεία.

Τη λίστα των πέντε «ευτυχέστερων κρατών» συμπληρώνουν η Σουηδία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Ελβετία. Στην ετήσια έρευνα περιλαμβάνονται 30 κράτη και η Αυστραλία πρωτεύει με πάνω από 73% των κατοίκων της να αμείβονται με ποσά πάνω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.


Επιπλέον, το προσδόκιμο ζωής είναι μεγαλύτερο και φθάνει τα 82 χρόνια ενώ η ανάπτυξη συνεχίζεται, χωρίς διαστήματα ύφεσης ή στασιμότητας, τα τελευταία 20 χρόνια.


"Δεν υπάρχει κανείς κάτω από την ηλικία των 40  που ΝΑ έχει βιώσει μια ύφεση ως ενήλικο μέλος του εργατικού δυναμικού», δηλώνει ο Σαούλ Ισλέικ, οικονομολόγος της Bank of America-Merrill Lynch στο Σίδνεϊ.

Η δεκάδα των ευτυχέστερων βιομηχανικών χωρών:

1. Αυστραλία

2. Σουηδία

3. Καναδάς

4. Νορβηγία

5. Ελβετία

6. Ηνωμένες Πολιτείες

7. Δανία

8. Οι Κάτω Χώρες

9. Ισλανδία

10. Ηνωμένο Βασίλειο

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσεις τον δείκτη της ευτυχίας βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Σίγουρα υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια που θα μπορούσαν να κάνουν τον άνθρωπο "ευτυχισμένο" δυστυχώς ή ευτυχώς όμως η ευτυχία είναι δύσκολο κατ'αρχάς να προσδιοριστεί ως έννοια, ας μην ξεχνάμε ότι σε τελική ανάλυση είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση. Το προσδόκιμο ζωής πάντως δεν φανερώνει σε καμία περίπτωση "ευτυχία" (δεν αναιρεί βέβαια και την ύπαρξη της).