Γερμανία: Το ακροδεξιό AfD διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Μερτς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ AFD ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του συντηρητικού συνασπισμού του καγκελαρίου Φρίντριχ Μερτς σε νέα πανεθνική δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η αντιπολιτευόμενη AfD κέρδισε μία ποσοστιαία μονάδα και έφθασε το 29% στη δημοσκόπηση της Insa που παραγγέλθηκε από την ταμπλόιντ Bild, ενώ οι συντηρητικοί του Μερτς -η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το βαυαρικό αδελφό της κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU)- παρέμειναν χωρίς αλλαγές στο 20%.

Οι αντιπολιτευόμενοι Πράσινοι κέρδισαν επίσης μία μονάδα και έφθασαν το 14%, υποσκελίζοντας τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ήσσονες κυβερνητικούς εταίρους που παρέμειναν στο 13%. Το κόμμα «Η Αριστερά» παρέμεινε επίσης χωρίς αλλαγές στο 10%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μία εβομάδα αφού η AfD κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ με ποσοστό ρεκόρ 43,8% των ψήφων.

Άλλες δύο εκλογές σε κρατίδια πρόκειται να διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, καθώς προσέρχονται στις κάλπες οι ψηφοφόροι στο Βερολίνο και στο βορειοανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, μετά τις τοπικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο βόρειο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.

Οι επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2029.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ STARLINK

Διεθνή / Ουκρανία: Παραμένουν τα όρια ταχύτητας στο Starlink, παρά τους ισχυρισμούς Τραμπ περί αποκατάστασης

Τα τεχνικά προβλήματα του Κιέβου με τα δορυφορικά συστήματα του Έλον Μασκ εκδηλώνονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τραμπ και Ζελένσκι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΝΥΑ ΝΑΙΡΟΜΠΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ

Διεθνή / Κένυα: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο στο Ναϊρόμπι – Φόβοι για πολλούς εγκλωβισμένους

Μια γυναίκα ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια, ενώ συγγενείς αγνοουμένων αναφέρουν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα για βοήθεια – Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο
THE LIFO TEAM
«Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Meta

Διεθνή / «Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Meta

Ο επικεφαλής της Meta ζήτησε σημαντική αύξηση των αποδοχών του και έθεσε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια, σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις που οδήγησαν μέλη του ΔΣ να εξετάσουν ακόμη και την παραίτησή τους
THE LIFO TEAM