Βουλγαρία: Έκρηξη σε εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΠΛΑ Facebook Twitter
Φωτ: X
0

Έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά σε εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων στην κεντρική Βουλγαρία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι το Σάββατο, είναι η δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώνεται σε εγκατάσταση αποθήκευσης πυρομαχικών μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Από την πυρκαγιά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, η οποία ξέσπασε κοντά στο χωριό Τσάρεβα Λιβάντα και φαινόταν να φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό σε βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα.

«Αυτή τη στιγμή, η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή της βάσης αποθήκευσης του εργοστασίου. Μετακινείται από αποθήκη σε αποθήκη», δήλωσε στους δημοσιογράφους τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου η περιφερειάρχης του Γκάμπροβο, Κριστίνα Σιντόροβα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εγκατάσταση που διαχειρίζεται η EMCO, στην οποία τον προηγούμενο μήνα είχε σημειωθεί έκρηξη σε άλλη εγκατάσταση της, επικαλούμενα αξιωματούχο της εταιρείας EMCO.

Βουλγαρία: Η EMCO διοικείται από τον έμπορο όπλων Εμιλιάν Γκέμπρεφ

Η EMCO διοικείται από τον έμπορο όπλων Εμιλιάν Γκέμπρεφ από την Βουλγαρία, τον οποίο οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι είχαν στοχοποιήσει πράκτορες από τη Ρωσία σε προηγούμενες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις του.

Το 2024, η Βουλγαρία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για έξι Ρώσους πολίτες, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην καταστροφή αποθηκών όπλων της EMCO, όπου φυλάσσονταν πυρομαχικά προς εξαγωγή στην Ουκρανία και τη Γεωργία, κατά το διάστημα από το 2011 έως το 2020.

Οι εισαγγελείς είχαν δηλώσει τότε ότι μπορούσαν εύλογα να θεωρήσουν πως υπήρχαν διασυνδέσεις μεταξύ των εκρήξεων στη Βουλγαρία, της απόπειρας δηλητηρίασης του Γκέμπρεφ το 2015 και των εκρήξεων σε αποθήκες πυρομαχικών στην Τσεχική Δημοκρατία το 2014.

Στο μεταξύ η Μόσχα έχει απορρίψει τις κατηγορίες.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Meta

Διεθνή / «Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Meta

Ο επικεφαλής της Meta ζήτησε σημαντική αύξηση των αποδοχών του και έθεσε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια, σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις που οδήγησαν μέλη του ΔΣ να εξετάσουν ακόμη και την παραίτησή τους
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν θα υποδεχθεί μαθητές στο Ελιζέ, μία ημέρα πριν από τις νέες διαδηλώσεις στη Γαλλία

Σκεπτικισμός από τις μαθητικές οργανώσεις για τις προθέσεις του Γάλλου προέδρου, ενώ η χώρα παραμένει σε κλίμα έντασης μετά τις μαζικές συλλήψεις και τις συγκρούσεις με την αστυνομία
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΝΕΡΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / «Be Ready»: Η βρετανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αποθηκεύσουν νερό και τρόφιμα για τρεις ημέρες

Νέες οδηγίες προς τα νοικοκυριά για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων – Φόβοι για ακραία καιρικά φαινόμενα, κυβερνοεπιθέσεις και δολιοφθορές σε κρίσιμες υποδομές
THE LIFO TEAM