Eστιατόριο κατά της κρίσης στην Ισπανία

Eστιατόριο κατά της κρίσης στην Ισπανία Facebook Twitter
4

Ένα εστιατόριο για όλα τα βαλάντια ακόμα και τα μηδενικά άνοιξε στην πόλη Τεράσα της Ισπανίας. Οι πελάτες που δεν έχουν χρήματα πληρώσουν το γεύμα τους με μία ώρα εργασίας. Το εστιατόριο Τρομπάδα προσφέρει το κάθε γεύμα με 6,50 ευρώ και προσφέρει περίπου 70 γεύματα την ημέρα. Σχεδόν τα μισά από αυτά πληρώνονται με ώρες εργασίας.

«Νομίζω ότι είναι πολύ ωραία ιδέα. Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξη από τότε που έρχομαι εδώ. Έχω κάνει και πολλούς φίλους. Ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο. Είναι μοναδική ευκαιρία», λέει μία άνεργη που συχνάζει στο εστιατόριο και παράλληλα εργάζεται σε αυτό για να πληρώνει τα γεύματα της.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του Δήμου της πόλης που συμμάχησε με τοπικούς παράγοντες προκειμένου να αντιμετωπίσει την βαθιά ύφεση.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οι πιο συχνοί πελάτες που εργάζονται για τα γεύματα τους, μπορούν να εργαστούν εθελοντικά και σε άλλες δραστηριότητες του Δήμου, πάντα με αντάλλαγμα τα γεύματα τους.

Πηγή: Euronews

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Για τους νεώτερους το λέω:Αυτό γινότανε παλιά σε ορισμένες ταβέρνες ή εστιατόρια και στην Ελλάδα. 'Οταν δεν είχαμε να πληρώσουμε πλέναμε πιάτα!
Μην το βέλπεις έτσι. Στο εστιατόριο το γεύμα κοστίζει 6.5 Ε και δουλεύεις για μια ώρα. Εγώ δούλευα σε πολλές φάσεις για 4 και 5 Ε την ώρα, δηλαδή μια ώρα εργασίας δεν μου έφτανε καν για να φάω σε ένα εστιατόριο! Και στην τελική γιατί δουλεύουμε μήπως, για τα λεφτά ή για τα αγαθά που μπορούμε να αγοράσουμε μ' αυτά? Ουσιαστικά πρόκειται για ανταλλακτική οικονομία με ανταλλαγή ελεύθερου χρόνου.