Έρχεται η «μικρή ΔΕΗ»

Έρχεται η «μικρή ΔΕΗ» Facebook Twitter
0

Δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ» με αντιπροσωπευτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα πουληθούν σε ιδιώτη, είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ και πώληση του 49 % των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΕΚΑ.

Το σχέδιο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015 και περιλαμβάνεται στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Όπως επεσήμαιναν αρμόδιες πηγές, εκτός από την εξασφάλιση εσόδων για το Δημόσιο μέσω της αποκρατικοποίησης της εταιρίας, το σχέδιο διασφαλίζει και τη δημιουργία των συνθηκών για την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου έστειλαν ενημερωτική επιστολή για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, προς τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Ματίας Μορς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

Ελλάδα / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

«Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σύγχρονο μάθημα μέσα σε τάξεις με δεκάδες κενά και ελλείψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα η δίκη σε ειδική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού - 250 μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας - Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη
LIFO NEWSROOM