Υπέρογκα ποσά πληρώνει η NASA στους Ρώσους για τη μεταφορά των αστροναυτών της

Υπέρογκα ποσά πληρώνει η NASA στους Ρώσους για τη μεταφορά των αστροναυτών της Facebook Twitter
4

Η NASA υποχρεούται να καταβάλει 424 εκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία, για τη μεταφορά των αστροναυτών της στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μέσω του διαστημοπλοίου Σογιούζ, ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το κόστος της νέας σύμβασης με την οποία θα μεταφέρονται έξι αμερικανοί αστροναύτες στον ISS κατά το 2016 και τους πρώτους έξι μήνες του 2017, υπολογίζεται σε 70.600.000 δολάρια ανά αστροναύτη. Πρόκειται για μια τιμή αυξημένη κατά 5,6 εκατομμύρια ευρώ ανά άτομο σε σύγκριση με το τρέχον κόστος με το οποίο χρεώνουν οι Ρώσοι τους Αμερικανούς για τις διαστημικές αποστολές.

Ο επικεφαλής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, μέσω του προσωπικού του blog, κατηγόρησε το Κογκρέσο ότι ανάγκασε την αμερικανική διαστημική υπηρεσία να υπογράψει τη νέα ακριβότερη σύμβαση με τη Μόσχα, μετά τη μη έγκριση του συνολικού προϋπολογισμού 821 εκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας και τη χρήση εναλλακτικής λύσης, για την αποστολή των αστροναυτών στο διάστημα.

Το ρωσικό Soyuz είναι το μοναδικό διαθέσιμο μέσο για τη μεταφορά αστροναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μετά το τέλος των πτήσεων των διαστημικών λεωφορείων των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιούλιο του 2011.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
οχι απολυτα, δεν πανε (ακομα) μονοι τους γιατι τα καναν σκατα με τον σχεδιασμο τους και μετα την επικη αποτυχια των διαστημικων λεωφορειων (2 total losses σε 20 χρονια ειναι συγκλονιστικα υψηλό ποσοστο) αυτη τη στιγμη εχουν βρεθει χωρις αμεσα διαθεσιμο οχημα προς το διαστημα. και αυτη την αναγκη μεχρι να αναπτυχθει η επομενη γενια την καλυπτουν οι ρωσσοι.