''Γιατί έκλεισα το Indymedia''

''Γιατί έκλεισα το Indymedia'' Facebook Twitter
27

Με ανακοίνωσή του ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξηγεί τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στο να διακόψει, στις 11 Απριλίου, τη λειτουργία της σελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου Athens Indymedia και του ραδιοφωνικού σταθμού ΡΑΕ 98FM.

Ο πρύτανης, Σίμος Σιμόπουλος αναφέρει ότι εξαιτίας της παράνομης λειτουργίας της ιστοσελίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού κινήθηκαν διοικητικές και ποινικές διαδικασίες κατά του ιδρύματος.

Ειδικότερα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Από τη μέχρι σήμερα πληροφόρησή μας, μέσω της αποστολής κλήσεων από τις εισαγγελικές αρχές προς τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, λόγω της λειτουργίας μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πέντε δικογραφίες, οι οποίες αφορούν στη διάπραξη αδικημάτων, όπως της παράνομης λειτουργίας μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών, της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματιών».

Αναφορικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας Athens Indymedia σε χώρο του ΕΜΠ ο πρύτανης τονίζει ότι στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον πέντε δικογραφίες που ερευνώνται από την Εισαγγελία και αφορούν εγκλήματα όπως εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικών πράξεων, έκρηξης που θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, συκοφαντικής δυσφήμησης, εμπρησμού κατ' εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι από το απόγευμα της Δευτέρας η ιστοσελίδα και ο ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργούν ξανά κανονικά έπειτα από την κατάληψη της γραμματείας της πρυτανείας από ομάδα ατόμων.

Τech & Science
27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κουνούπια στην Ισλανδία

Τech & Science / Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κουνούπια στην Ισλανδία

Ανακαλύφθηκαν σε μία από τις ελάχιστες περιοχές του κόσμου όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν κουνούπια - Η Ισλανδία θερμαίνεται με ρυθμό τέσσερις φορές ταχύτερο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο βόρειο ημισφαίριο
LIFO NEWSROOM
ΟΓΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΕΝΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Η «έξυπνη ένεση» που μπορεί να συρρικνώσει τους όγκους κεφαλής και τραχήλου μέσα σε έξι εβδομάδες

Τι δείχνει κλινική δοκιμή για το φάρμακο τριπλής δράσης, την αμιβανταμάμπη, που θα μπορούσε να χορηγηθεί ως ένεση για να βοηθήσει στη θεραπεία υποτροπιάζοντων ή μεταστατικών καρκίνων
LIFO NEWSROOM
Εγκληματολόγος του Cambridge εξηγεί πώς οι άνδρες κακοποιητές χρησιμοποιούν την αγάπη ως όπλο ελέγχου

Τech & Science / Εγκληματολόγος του Cambridge εξηγεί πώς οι άνδρες κακοποιητές χρησιμοποιούν την αγάπη ως όπλο ελέγχου

Πριν εμφανιστεί το πρώτο σημάδι βίας, έχει ήδη στηθεί η ψυχολογική «παγίδα» - Η έρευνα που δείχνει την «προετοιμασία» των κακοποιητών για να δημιουργήσουν «δεσμούς τραύματος»
LIFO NEWSROOM
Βρετανοί ψυχολόγοι: Οι γονείς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον αθλητισμό

Τech & Science / Βρετανοί ψυχολόγοι: Οι γονείς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον αθλητισμό

Αθλητικοί ψυχολόγοι στη Βρετανία προειδοποιούν: οι φωνακλάδες και πιεστικοί γονείς είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα παιδιά που αθλούνται - Όταν η στήριξη γίνεται πίεση, το παιχνίδι χάνει το νόημά του
LIFO NEWSROOM