Βόλος: Πλούσιοι και τσιφλικάδες έπαιρναν τα τρόφιμα για άπορους

Βόλος: Πλούσιοι και τσιφλικάδες έπαιρναν τα τρόφιμα για άπορους Facebook Twitter
7

Γαιοκτήμονες με μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις, κτηνοτρόφοι με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδηματίες με τεράστιες περιουσίες, βρέθηκαν, μετά από αιτήσεις τους, στις λίστες δικαιούχων και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2013 του Δήμου Αλμυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του Δήμου Αλμυρού που διενήργησαν τη διανομή τροφίμων σε απόρους, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας στις λίστες γνωστά άτομα στην πόλη του Αλμυρού για την οικονομική επιφάνειά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το myvolos.net, ορισμένοι για να μην εκτεθούν, έστελναν συγγενείς να παραλάβουν από τη διανομή τις σακούλες με τα τρόφιμα αξίας 120 ευρώ.  

Φοιτητές, νεολαίοι και άλλοι εθελοντές του Δήμου, βλέποντας τις στρεβλώσεις στη διαδικασία ενίσχυσης απόρων, αποφάσισαν να κινηθούν με διαφορετικό τρόπο και όσα τρόφιμα συλλέγουν να τα διαθέτουν σε οικογένειες ή άτομα που ζουν πραγματικά σε συνθήκες φτώχειας. Ο αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Θαν. Σαρρής διευκρίνισε πως οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για ένταξη στο πρόγραμμα δεν ελέγχθηκαν από επιτροπές του Δήμου καθώς οι λίστες δικαιούχων στάλθηκαν στο Δήμο Αλμυρού από την αρμόδια υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΔΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ

Ελλάδα / Δίκη για θάνατο 11χρονου Μάριου: Ξεσπούν οι γονείς του - «Κατέθεσα και πίσω μου ήταν οι δολοφόνοι του»

Οι γονείς του 11χρονου Μάριου εξέφρασαν την οργή τους για την 9χρονη καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη, αλλά και για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, λέγοντας πως τους εμπαίζουν
THE LIFO TEAM