Έξοδο από το ευρώ και μοντέλο Ισλανδίας εξετάζει η Κύπρος

Έξοδο από το ευρώ και μοντέλο Ισλανδίας εξετάζει η Κύπρος Facebook Twitter
7

Δεν είναι μόνο η ευρωζώνη που εξετάζει σενάρια εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, αλλά και η ίδια η Κύπρος, σύμφωνα με το «The Voice of Russia». Επικαλούμενο πληροφορίες από ανώτατο αξιωματούχο γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει καταλήξει σε ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της, το οποίο περιλαμβάνει την έξοδο από την ευρωζώνη, εάν δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Στο σενάριο αυτό υπάρχει η επιστροφή στην κυπριακή λίρα και εξετάζεται το μοντέλο της Ισλανδίας, η οποία κατέρρευσε το 2008 αλλά κατάφερε να βγεί γρήγορα από την κρίση.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε δεύτερη εισβολή της Κύπρου ... από τους Ρώσους! Αυτό όταν ενημερωθούν ότι μπορούν να σηκώσουν τα λεφτά τους μόνο σε νέα υποτιμημένη Κυπριακή Λίρα!!!
ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ διδάσκουν αξιοπρέπεια και αξίζουν κάθε σεβασμού μας ... Εύχομαι η ταλαιπωρία τους θα είναι συντομότερη από τη δικιά μας και η δικαίωσή τους γλυκιά.
http://www.ft.com/cms/s/0/aebf3e16-913b-11e2-b4c9-00144feabdc0.html#ixzz2OBqoFx4nΚαποιος που ειχε καταθεσει €100,000 στην Κυπρο το 2008 θα ειχε κερδισει τωρα περιπου €15,000 περισσοτερα απο αν ειχε καταθεσει τα ιδια λεφτα στην Ιταλια η Ισπανια (και καπου €23,000 περισσοτερα απο αν τα ειχε βαλει την Γερμανια). Γιατι λεει το Κυπριακο κοινοβουλιο (και πολλοι σχολιαστες συναμα) οτι ενας φορος 15% σε τετοιες καταθεσεις (που θα καλυπτε τη χασουρα για τις καταθεσεις κατω των 100,000) θα ηταν παραλογος τωρα που κινδυνευουν οι τραπεζες αλλα οτι πρεπει οι Γερμανοι, Ιταλοι και αλλοι Ευρωπαιοι φορολογουμενοι να πληρωσουν τη νυφη?