O A. Δελλατόλας για το έμβασμα των 500.000 ευρώ

O A. Δελλατόλας για το έμβασμα των 500.000 ευρώ Facebook Twitter
1

Τον ισχυρισμό του, ότι το έμβασμα των 500.000 ευρώ, που έλαβε το 2012 από κυπριακό λογαριασμό του επίσης κατηγορούμενου και νυν φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη τον Ιανουάριο του 2012, προέρχεται από την πώληση ποσοστού της εφημερίδας "Το Ποντίκι", επαναλαμβάνει ο εκδότης και δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας, σε δήλωσή του, μία ημέρα μετά την κλήση του από τη 2η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως αναφέρει ο κ. Δελλατόλας, έχει ήδη επισκεφτεί την ανακρίτρια και είναι πρόθυμος να συνδράμει τις δικαστικές αρχές στο έργο τους, ενώ επισημαίνει σε άλλος σημείο της δήλωσης που και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν συνάψει συμβάσεις με τον Πέτρο Κυριακίδη και έχουν εισπράξει χρήματα από λογαριασμούς του.

Η επιστολή του Αντώνη Δελλατόλα:


«Μόλις πληροφορήθηκα πρόσφατα τις έρευνες της Δικαιοσύνης για εμβάσματα που έγιναν από λογαριασμούς του Κυριακίδη, όταν η έρευνα για την Proton Bank βρισκόταν σε εξέλιξη πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκα προσωπικά την ανακρίτρια και ζήτησα να ενημερωθώ και να παράσχω κάθε εξήγηση που θα ήταν χρήσιμη στις δικαστικές αρχές.


Για το λόγο αυτό ήδη έχω απευθυνθεί στο γραφείο του συνηγόρου μου Νίκου Κωνσταντόπουλου που έχει αναλάβει κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να συνδράμω τις δικαστικές αρχές.


Επιπλέον εκτός από μένα και δεκάδες άλλοι την ίδια περίοδο είχαν εισπράξει ποσά από τους λογαριασμούς Π. Κυριακίδη σε εκτέλεση διαφόρων συμβάσεων είτε επρόκειτο για μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε για προμηθευτές, είτε ποσά για μισθοδοσία εργαζομένων.


Το έμβασμα των 500 χιλιάδων ευρώ, επαναλαμβάνω  είναι ποσό, που μου ανήκε από τη σύμβαση πώλησης ποσοστού της εφημερίδας "Το Ποντίκι" και το οποίο σε εκτέλεση αυτής της σύμβασης ήταν οφειλόμενο. Άλλωστε δεν είναι το μόνον μέσο μαζικής ενημέρωσης που συνήψε σύμβαση με τον Π. Κυριακίδη καθώς ανάλογες και μάλιστα προγενέστερες συμβάσεις έχουν συναφθεί με πολλά άλλα Μ.Μ.Ε. (Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, την Πήγασος Εκδοτική, την Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία), την Εφημερίδα Veto (του Μ. Τριανταφυλλόπουλου), το περιοδικό Επίκαιρα, τις Εκδόσεις Λιβάνη).


Η οποιαδήποτε άλλη αναφορά για το εν λόγω θέμα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και δεν με αφορά. Άλλωστε η χώρα είναι μικρή και η πορεία ενός εκάστου γνωστή».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

TV & Media / Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

Η ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία του Γεράσιμου Μιχελή που πέθανε σε ηλικία 60 ετών - Όσα είχε μοιραστεί στα social media ο αγαπημένος «κακός» της ελληνικής τηλεόρασης
LIFO NEWSROOM
YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια