Μπερλουσκόνι: «Ήθελα να αγοράσω ένα ελληνικό νησί, αλλά δεν θέλω να σας εκμεταλλευτώ»

10

Μπερδεύοντας τον Παπανδρέου με τον… Παπαδόπουλο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μίλησε για την Ελλάδα και γνωστοποίησε ότι ήθελε να αγοράσει ένα ελληνικό νησί, για να βοηθήσει, όπως είπε, τη χώρα.  «Είχα μιλήσει με τον πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργό σας Παπαδόπουλο (εννοεί τον Γ. Παπανδρέου) όπως και με τον Σαμαρά και ήμουν στο πλευρό τους, όμως δε μπορούσε να γίνει τίποτα με τους Γερμανούς. Είναι μια καταστροφή. Λυπάμαι πολύ»!

Είπε ακόμη: «Εμείς οι Ιταλοί όπως ξέρετε, τρέφουμε μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα, η οποία έχει βαθιές ρίζες πολιτισμού. Έχουμε όλοι μελετήσει αρχαία ελληνικά στα σχολεία».

Σύμφωνα με τη  Repubblica ο Μπερλουσκόνι μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Είχα πει στον Παπαδόπουλο (τον διορθώνουν), συγγνώμη στον Παπανδρέου, αν υπάρχει μια ωραία ιδιοκτησία στην Ελλάδα και αν ήταν χρήσιμο να κάνω μια αγορά. Τώρα πια δεν έχω καν το κουράγιο, γιατί έχουν πέσει τόσο οι τιμές που θα είναι σαν να το εκμεταλλεύομαι. Το είχα πει σε εκείνον αλλά και στον Σαμαρά. Του είχα πει αν υπάρχει κάποιο νησί να αγοράσω, εγώ είμαι διαθέσιμος. Τώρα όμως σωπαίνω».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM