ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Αλλαγές στο χάρτη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Αλλαγές στο χάρτη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Facebook Twitter
Πηγή: ethnos.gr
1

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί αλλαγές στον πανεπιστημιακό χάρτη με το σχέδιο «Αθηνά», όπως δημοσιεύει σε ρεπορτάζ του το Έθνος. Σχεδιάζονται καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα θα προταθεί η ίδρυση ενός υπερ-πανεπιστημίου που θα συντονίζει πέντε από τα επτά Πανεπιστήμια της πρωτεύουσας: το Πάντειο, το Οικονομικό, το Γεωπονικό, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Χαροκόπειο. Οι τίτλοι των ιδρυμάτων θα διατηρηθούν, ενώ αυτόνομα θα συνεχίσουν να λειτουργούν το Μετσόβιο και το Καποδιστριακό. Πιθανότατα να συμβεί κάτι αντίστοιχο και τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Όσον αφορά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της επαρχίας, θα καταργηθούν τμήματα που δεν είναι δημοφιλή σε προτιμήσεις ή τα οποία εγκαταλείπουν φοιτητές πριν την αποφοίτηση ή θα συγχωνευτούν με άλλα αντίστοιχα.

Η «ομοσπονδιοποίηση» αυτή θα γίνει στα πρότυπα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, το οποίο εποπτεύει μεγάλο αριθμό Ανώτατων Σχολών, ενώ στόχος του υπουργείου είναι να αξιοποιούνται στο βέλτιστο βαθμό υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM