Νέες ελπίδες για την καταπολέμηση του HIV

Νέες ελπίδες για την καταπολέμηση του HIV Facebook Twitter
1

Αυστραλός ερευνητής κατάφερε να τροποποιήσει γενετικά μια πρωτεΐνη του HIV και να τη στρέψει εναντίον του ίδιου του ιού.

Όπως μεταδίδει το Daily Mail, ο David Harrich από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Queensland του Μπρισμπέιν δηλώνει ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Η μεταλλαγμένη πρωτεΐνη εμποδίζει τον in vitro (σε εργαστηριακές συνθήκες) πολλαπλασιασμό του ιού, ενώ σε λίγο καιρό θα ελεγχθεί η συμπεριφορά της in vivo, σε πειράματα που θα γίνουν σε ζωικούς οργανισμούς.

Η μέθοδος που ανακάλυψε ο Harrich δεν αποτελεί θεραπεία για τον HIV, αφού δεν μπορεί να «διορθώσει» τη μόλυνση από τον ιό. Αν όμως τελικά αποδειχθεί λειτουργική, ο ιός θα παραμένει στη λανθάνουσα φάση του, δε θα πολλαπλασιάζεται και ο φορέας δε θα αναπτύσσει AIDS, ενώ το ανοσοποιητικό του σύστημα θα παραμένει υγιές. Έτσι δε θα χρειάζεται αντιρετροϊκή θεραπεία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Human Gene Therapy και είναι καρπός εργασίας τριών δεκαετιών από τον Harrich, ο οποίος μελετούσε τον ιό στο πανεπιστήμιο UCLA του Λος Άντζελες από την αρχή της έκρηξής του στα 80s.

Σήμερα, οι φορείς του HIV ανέρχονται σε 32,2 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LIFO PORTRAITS ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΕΚΘΕΣΗ

Ελλάδα / LiFO Portraits: Εγκαινιάστηκε η μεγάλη φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στην τέχνη του πορτρέτου

Δείτε φωτογραφίες - Παρόντες στην έκθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η υπουργός Πολιτισμού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σπουδαίες μορφές του πολιτισμού
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΟ NATIONAL GEOGRAPHIC

Ελλάδα / Ο οικισμός της Ελλάδας που αποθεώνει το National Geographic: «Ο ιδανικός προορισμός για ένα οικογενειακό ταξίδι»

Ο ταξιδιωτικός οδηγός του National Geographic αναδεικνύει ένα ακόμη μέρος της Ελλάδας, που ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, για τα πλακόστρωτα δρομάκια χωρίς αυτοκίνητα, τα ασβεστωμένα σπίτια και το «γραφικό σκηνικό για περιπλάνηση»
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΑΣΥ ΕΛΕΓΚΤΗΣ

Ελλάδα / Ελεγκτής ζητούσε 20 ευρώ από επιβάτες για να μην «κόβει» πρόστιμο - Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ο ελεγκτής, είχε ξεκινήσει από θυρωρός και είχε αναβαθμιστεί σε σταθμάρχης μετά από εσωτερική διαδικασία επιλογής προσωπικού και αφού είχε ολοκληρώσει την απαιτούμενη εκπαίδευση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια