Update: ΕΣΡ καλεί ΜΕΓΚΑ

Update: ΕΣΡ καλεί ΜΕΓΚΑ Facebook Twitter
7

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΕΣΡ στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει το ΜΕΓΚΑ για να δώσει εξηγήσεις. «Η αντίδραση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA ήταν άμεση» αναφέρει νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνεται ότι το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο καλεί το κανάλι να δώσει εξηγήσεις εντός δύο ημερών.


Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ των ιδιοκτητών του ΜΕΓΚΑ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο σημερινό δημοσίευμα στο Έθνος από την οικογένεια Μπόμπολα και ανάλογο δημοσίευμα στα Νέα δια χειρός Ψυχάρη, ακολούθησε επιστολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το ΕΣΡ με την οποία ζητά την παρέμβαση του στο Μεγάλο κανάλι. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το ΜΕΓΚΑ για «απαράδεκτη στάση», καθώς όπως υποστηρίζει, δεν ανέφερε σε δελτίο του, την ανακοίνωση του κόμματος για τη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΓΚΑ αρνήθηκε να υπάρξει και τηλεφωνική παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΡ:

Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ.  για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο  ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες  του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό.

Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας.

Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε. Σ. Ρ,  να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση  των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

Στο επίκεντρο της κόντρας, το δάνειο που έλαβε το ΜΕΓΚΑ για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί ότι έχει σχέση με την προσπάθεια του καναλιού να αποδείξει ότι ο Ε. Βενιζέλος δεν έχει σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Στα σημερινά Νέα, ο κ. Ψυχάρης έγραψε τα εξής:

«Ενοχλητικό» σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του Mega πήρε ως αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασχοληθεί με τραπεζικό δάνειο που εξασφάλισε προσφάτως το κανάλι.

Η Κουμουνδούρου υιοθετεί εμμέσως πλην σαφώς την εκδοχή διαφόρων μπλογκ ότι το δάνειο είναι 98 εκατ. ευρώ.

Αν με ρωτούσε θα μάθαινε την αλήθεια.

Το Mega πήρε δάνειο 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά μπήκαν στο ταμείο του τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. κρατήθηκε από τις (πέντε) τράπεζες ως προμήθεια. Προκειμένου να εξασφαλίσει το δάνειο ο σταθμός έχει δώσει εγγυήσεις των περιουσιακών του στοιχείων ύψους 140 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες.

Εικάζω ότι κάποιοι μπέρδεψαν το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ με τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ που έχει λάβει το Mega την τελευταία 20ετία και τα οποία εξυπηρετεί κανονικά. Η δεν ξέρουν από απλή αριθμητική ή σκοπίμως το 10 το έκαναν 98...».

Σήμερα κείμενο-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύεται και στο «Έθνος»

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σίντνεϊ Σουίνι, το Euphoria και το backstage βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

TV & Media / Η Σίντνεϊ Σουίνι, το Euphoria και το backstage βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Ένα βίντεο από τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του Euphoria έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για το ανδρικό βλέμμα, τη σεξουαλικοποίηση των γυναικείων χαρακτήρων και την έλλειψη γυναικών πίσω από την κάμερα στο Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Τζίμι Κίμελ βλέπει το τέλος του late-night να πλησιάζει: «Δεν πεθαίνουμε, μας δηλητηριάζουν»

TV & Media / Ο Τζίμι Κίμελ βλέπει το τέλος της late-night τηλεόρασης να πλησιάζει: «Δεν πεθαίνουμε, μας δηλητηριάζουν»

Μετά το τέλος του Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ, ο Τζίμι Κίμελ μιλά για το αβέβαιο μέλλον του Jimmy Kimmel Live!, το συμβόλαιό του που λήγει το 2027 και μια τηλεοπτική εποχή που, όπως λέει, δεν πεθαίνει από φυσικά αίτια.
THE LIFO TEAM
Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

TV & Media / Σταύρος Φλώρος: «Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει έναν άνθρωπο που έχασε ένα πόδι» - Η νέα ανάρτησή του

«Δεν ήθελα να αφήσω μια δύσκολη στιγμή να καθορίσει ολόκληρη τη ζωή μου» - Το μήνυμα του Σταύρου Φλώρου, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Survivor
THE LIFO TEAM
Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

Μία μέρα μετά το τέλος του Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ έκανε την πιο απρόσμενη τηλεοπτική επιστροφή: σε ένα τοπικό κανάλι στο Μίσιγκαν, με Eminem, Jack White και Jeff Daniels, και ένα φινάλε όπου το σκηνικό έγινε στάχτη.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Και ίσως αξίζει κάποιος να αντιπαραβάλλει χρονικά την ίδρυση του γαλλικού ΕΣΡ (κέρβερος με τα εδώ δεδομένα) και την άνοδο Λε πεν. (Όταν ο κάθε χαζοβιόλης με κομματική ταυτότητα δικαιούται τα 15 λεπτά του εκεί οδηγούμαστε).
Επειδή με ενόχλησε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ένα συντηρητικότατο θεσμό προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει, έψαξα για ενδείξεις του συντηρητισμού του ΕΣΡ μέσω Google. Και πού έπεσα : http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=615001 . Τελικά, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπούσε πάντα το ΕΣΡ . . .