Ακυρώθηκε η τελετή βράβευσης του Τομ Χανκς στη Στρατιωτική Ακαδημία Γουέστ Πόιντ

Ακυρώθηκε η τελετή βράβευσης του Τομ Χανκς στη Στρατιωτική Ακαδημία Γουέστ Πόιντ Facebook Twitter
Τομ Χανκς/ Φωτ.: EPA
0

Η Ένωση Αποφοίτων της Γουέστ Πόιντ ακύρωσε την απονομή του βραβείου Sylvanus Thayer στον Τομ Χανκς, σε μια απόφαση που συνδέεται με τις παρεμβάσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα κορυφαία στρατιωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αποφοίτων, Μαρκ Μπίγκερ, ενημέρωσε με email την Παρασκευή το διδακτικό προσωπικό για την ακύρωση της τελετής. Όπως ανέφερε, η απόφαση ελήφθη ώστε η Στρατιωτική Ακαδημία να «επικεντρωθεί στην κύρια αποστολή της: την προετοιμασία των δοκίμων να ηγηθούν, να πολεμήσουν και να νικήσουν ως αξιωματικοί στον ισχυρότερο στρατό του κόσμου».

Ο Χανκς επρόκειτο να παραλάβει το βραβείο στις 25 Σεπτεμβρίου. Το Sylvanus Thayer Award απονέμεται κάθε χρόνο σε μια εξέχουσα προσωπικότητα εκτός της ακαδημίας που έχει συμβάλει με το έργο της στις αξίες «Καθήκον, Τιμή, Πατρίδα». Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Χανκς θα τιμηθεί σε διαφορετικό πλαίσιο ή αν η διάκριση αποσύρθηκε οριστικά.

Η ακύρωση εντάσσεται στο πλαίσιο της αυξημένης παρέμβασης του προέδρου Τραμπ στα κορυφαία στρατιωτικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Από την αρχή της δεύτερης θητείας του έχει υποσχεθεί αναδιάρθρωση της «ηγεσίας, του προγράμματος σπουδών και των καθηγητών» στις στρατιωτικές ακαδημίες, ενώ το Πεντάγωνο προχώρησε πρόσφατα στην επανατοποθέτηση πορτρέτου του στρατηγού Ρόμπερτ Λι στη βιβλιοθήκη της Γουέστ Πόιντ.

Εκπρόσωποι της Ένωσης Αποφοίτων αλλά και του Χανκς δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού, σύμφωνα με το Variety.


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Πολιτισμός / Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Με μια εμφάνιση γεμάτη τόλμη και υπονοούμενα, ο Σουηδός ηθοποιός απέδωσε για ακόμη μία φορά τη φετιχιστική αισθητική της νέας του ταινίας «Pillion»
LIFO NEWSROOM
Οι Times UK για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Τι έγραψαν οι Times για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου

Οι Times δίνουν περισσότερο βάρος στις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Μουσείου, ότι η προστασία των Γλυπτών του Παρθενώνα προτάσσεται έναντι κάθε άλλης εκδήλωσης
LIFO NEWSROOM