Ακροδεξιός βουλευτής στη Σουηδία έπαιρνε επίδομα διανοητικά ανάπηρου

Ακροδεξιός βουλευτής στη Σουηδία έπαιρνε επίδομα διανοητικά ανάπηρου Facebook Twitter
10

Ο γερουσιαστής της σουηδικής ακροδεξιάς, από τους πρωτεργάτες της εισόδου του ακροδεξιού κόμματος την βουλή, Τζόνι Σκάλιν, αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε επίδομα για διανοητική αναπηρία και μάλιστα με τις παροχές για τη δήθεν ασθένεια του έζησε επί 13 χρόνια. Ο 34χρονος Σκάλιν, πρώην εκπρόσωπος του κόμματος επί των οικονομικών που ξεκίνησε ως υπάλληλος σε ψητοπωλείο, δηλώνει τώρα ότι αισθανόταν κουρασμένος από τη δουλειά λόγω της ασθένειας του. Κατάφερε πάντως να σπουδάσει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο και να λαμβάνει τις κορώνες από το επίδομα μαζί με τις εθνικιστικές κορώνες που εκστόμιζε,  μέχρι και τις αρχές της εισόδου του κόμματος του στη βουλή.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα  Αftonbladet, αφού πρώτα υποστηρίζει ότι είχε χτυπήσει μικρός και του πήρε πολύ καιρό να επανέλθει, φτάνει και στο ζουμί της υπόθεσης: «Αφού μπορούσα να χρησιμοποιήσω το κοινωνικό σύστημα σε κάποιο βαθμό, το έκανα, όπως ακριβώς και οι άλλοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», δηλώνει.

Ο αρχηγός του, από την πλευρά του, δηλώνει άγνοια για την ασθένεια του Σκάλιν που ήταν και ο επικεφαλής του οικονομικού τομέα των ακροδεξιών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
«Ο 34χρονος Σκάλιν, πρώην εκπρόσωπος του κόμματος επί των οικονομικών που ξεκίνησε ως υπάλληλος σε ψητοπωλείο»Εδώ ο συντάκτης προσπαθεί να μειώσει τον Σκάλιν, τον ψήστη που έγινε γερουσιαστής. Όμως στο άρθρο της σουηδικής εφημερίδας γράφει ότι ο Σκάλιν ξεκίνησε ως έφηβος μια εταιρεία που πουλούσε υπολογιστές και υπηρεσίες σε άλλες εταιρείας. Όμως η πολλή δουλειά και οι ευθύνες τον εξάντλησαν κι έτσι κατέληξε να ζει με κοινωνικά επιδόματα και να κουτσοδουλεύει σε ψητοπωλείο. Ισχυρίζεται ότι μετά από τέσσερις ώρες δουλειά στο ψητοπωλείο χρειαζόταν δύο μέρες ξεκούραση για να συνέλθει.
Αν ρίξετε μια ματιά στο άρθρο της σουηδικής εφημερίδας, θα διαβάσετε πως «Diagnosen var neuropsykiatriskt funktionshinder», «Η διάγνωση ήταν νευροψυχιατρική ανικανότητα», δηλαδή ο άνθρωπος ήταν ανίκανος προς εργασία εξαιτίας κάποιας νευροψυχιατρικής ασθένειας.Εδώ: http://www.nature.com/nature/supplements/insights/neuropsychiatric_disease/ θα διαβάσετε: «Neuropsychiatric diseases, such as schizophrenia, depression and autism, are a huge burden on society, impairing the health of those affected, as well as their ability to learn and to work». Οι νευροψυχιατρικές ασθένειες, όπως η σχιζοφρενία, η κατάθλιψη και ο αυτισμός, εξασθενίζουν την υγεία, αλλά και την ικανότητα μάθησης και εργασίας των ασθενών.Άρα ο άνθρωπος δ̲ε̲ν̲ είχε διαγνωσθεί με «δ̲ι̲α̲ν̲ο̲η̲τ̲ι̲κ̲ή̲ α̲ν̲α̲π̲η̲ρ̲ί̲α̲», αλλά με κάποια νευροψυχιατρική ασθένεια, π.χ. με κατάθλιψη, που τον εμπόδιζε να εργασθεί.Το ότι σ' αυτήν την κατάσταση δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να ξαναρχίσει τη ζωή του, κουτσοδουλεύοντας σε ψητοπωλείο και σπουδάζοντας δι'αλληλογραφίας, και μια μέρα μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του και να μη χρειάζεται πια τα κοινωνικά επιδόματα, μόνο θετικό είναι.
Εγώ δεν θα βάλω αρνητική ψήφο, αλλά θα ήθελα να μάθω αν το κόμμα του κ. Σκάλιν συμφωνεί με τη πολυετή χορήγηση επιδομάτων σε πάσχοντες από παρόμοιες ασθένειες με τη δική του.
Παρ'όλα αυτά, επέτρεψαν σε ένα "διανοητικά ανάπηρο" άτομο να μπει στη Βουλή. Α, είναι πολύ μπροστά οι Σουηδοί τελικά, τι πολιτισμός! Σε λίγα χρόνια θα εκλεγεί πρωθυπουργός τους ένα 5χρονο να υποθέσω;