Η Κούβα τα βάζει με το «προσβλητικό» ρεγκετόν

Η Κούβα τα βάζει με το «προσβλητικό» ρεγκετόν Facebook Twitter
1

Το reggaeton είναι ένα από τα δημοφιλέστερα είδη μουσικής στη Λατινική Αμερική, συνδυάζοντας το hip-hop, τη reggae και τους λάτιν ρυθμούς, αλλά οι κουβανικές αρχές θεωρούν αυτούς τους δημοφιλείς ήχους ως απειλή για την παραδοσιακή μουσική της Κούβας, καθώς προωθούν μία βίαια σεξουαλικότητα που υποβαθμίζει την γοητεία των ντόπιων γυναικών.

Όπως αναφέρει η Guardian, o επικεφαλής του Κουβανέζικου Μουσικού Ινστιτούτου, Orlando Vistel Columbié, ανακοίνωσε την απαγόρευση του reggaeton και άλλων «υποδεέστερων» ειδών μουσικής και όσοι τραγουδιστές και μαγαζιά παρανομούν θα τιμωρούνται.

«Δεν μιλάμε μόνο για το reggaeton. Υπάρχει χυδαιότητα, κοινοτοπία, μετριότητα και σε άλλα είδη μουσικής» δήλωσε ο ίδιος στην επίσημη κουβανική εφημερίδα Granma.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μουσική αυτή είναι επιθετική, με στίχους σεξουαλικού περιεχομένου που αλλοιώνουν τον έμφυτο αισθησιασμό των γυναικών της Κούβας.

Εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό δεν θα περάσει χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις σε μία χώρα, η οποία ζει από το χορό και το τραγούδι.

Όσοι μουσικοί εξακολουθήσουν να αναπαράγουν τη «χυδαία» αυτή μουσική θα διαγράφονται από τους επίσημους καταλόγους του κράτους, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι δύσκολα θα βρίσκουν δουλειά.

Οι Κουβανοί που είναι πιστοί του είδους μπορούν να αλλάξουν τους ραδιοφωνικούς τους δέκτες σε σταθμούς του γειτονικού Μαϊάμι όπου δεν τίθεται θέμα επιβολής μουσικών ακουσμάτων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στο μεταξύ το ρεγκετόν τους πείραξε για τις Κουβανές, το ότι είναι σεξοπροορισμός η Κούβα λόγω της φτώχειας τους, αυτό δεν "προωθεί μια βίαιη σεξουαλικότητα";