Υπουργός Οικονομικών της χρονιάς, ο Σόιμπλε

1


Υπουργός Οικονομικών της χρονιάς ανακηρύχτηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για δεύτερη μάλιστα χρονιά, από τους Financial Times. Οι ειδικοί που ανέλαβαν τα "οικονομικά καλλιστεία", επέλεξαν μεταξύ 19 υπουργών Οικονομικών και έδωσαν την πρώτη θέση στον Γερμανό υπουργό λόγω των επιδόσεων της γερμανικής οικονομίας, αλλά και για το όραμα για του για τη μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη. «Αν δεν υπήρχε το ευρώ, θα έπρεπε να το εφεύρουμε», δήλωσε ο Σόιμπλε στην τελετή βράβευσης του, τονίζοντας ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να στηριχτεί η αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών θεσμών για να βοηθηθούν χώρες όπως η Ελλάδα, προκειμένου να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητα τους και να επιστρέψουν στην ανάπτυξη.

17οςμεταξύ των 19 υπουργών, ο Γιάννης Στουρνάρας, με θητεία μόλις 5 μηνών στο υπουργείο αλλά με πολλές μεταρρυθμίσεις. Για τις πολιτικές του ικανότητες πάντως, οι F.T. τον κατέταξαν 8ο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM