ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Έντονα αντιδρούν οι υπάλληλοι της βουλής στο τέλος των «προνομίων»

Έντονα αντιδρούν οι υπάλληλοι της βουλής στο τέλος των «προνομίων» Facebook Twitter
8

Έντονα αντιδρούν οι υπάλληλοι της βουλής στην κατάργηση των «προνομίων» τους σε ό,τι αφορά στις συντάξεις τους μισθούς και το εφάπαξ, με τη νομοθετική διάταξη του υπουργού Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν τη διαδικασία «αμφίβολης νομιμότητας» που προέκυψε μετά πό «συστηματική δυσφήμηση τόσο κατά της Βουλής όσο και κατά των υπαλλήλων της».

Όπως σημειώνουν, τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ούτε στην αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων και των ειδικών συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων. «Αποτελούν επίσης επικύρωση της διάθεσης ισοπεδωτισμού υπό το πρόσχημα της επίκλησης προνομίων και δήθεν ιδιαίτερης μεταχείρισης».

Προειδοποιούν δε ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα οδηγήσουν σε «αθρόες και συνάμα ακούσιες αλλά "υποχρεωτικές" παραιτήσεις έμπειρων στελεχών του Κοινοβουλίου που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου».

Ο Σύλλογος επισημαίνει ακόμη πως γίνεται μια δυσμενής διάκριση, ειδικά κατά των υπαλλήλων της Βουλής, «το να μην ισχύει μόνο γι’ αυτούς ό,τι ισχύει για όλους τους άλλους υπαλλήλους του δημόσιο τομέα, δηλαδή η διατήρηση των δικαιωμάτων για όσους είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010».

Επισημαίνουν δε ότι «θα αγωνιστούν με όλες μας τις δυνάμεις για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αγνοώντας την ψυχολογική βία που υφίστανται, υπερασπιζόμενοι το κύρος και την αυτονομία του Κοινοβουλίου».

8

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST

Πολιτική / Αντιπαράθεση Νταβούτογλου-Χατζηβασιλείου για Κύπρο: «Η Τουρκία καταλαμβάνει παράνομα το ένα τρίτο»

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι «δίκαιη», με τον υφυπουργό να τον διακόπτει, καλώντας την Άγκυρα να αποδεχθεί την πραγματικότητα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΡΕΝΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο στόχος μας είναι ένας σιδηρόδρομος, τον οποίο οι πολίτες θα εμπιστεύονται ξανά

«Τα νέα τρένα είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας με σκοπό να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των μετακινήσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΚΟ ΦΑΡΣΕΡ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Πολιτική / Υπόθεση Ντόκου: «Χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ και σίγουρα όχι τεχνητή νοημοσύνη» λένε οι δύο Ρώσοι φαρσέρ

«Του στείλαμε απλά ένα email και απάντησε το γραφείο του» δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ενώ εξέφρασαν την έκπληξή τους «όταν είδαμε τις εξηγήσεις του για αυτή τη συνομιλία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Τους προτείνω να παραιτηθούν ομαδικά από αυτή την εξοντωτική δουλειά με τις άθλιες αμοιβές, για να μας τιμωρήσουν. Ας μη μείνουν στις απειλές και τις κλάψες.Πιστεύω ότι θα βρεθούν νέα παιδιά, με προσόντα και όρεξη για δουλειά, να διαγωνιστούν με ίσους όρους για να τους αντικαταστήσουν.
Εγώ πάνως θυμήθηκα αυτό (αληθινή ιστορία πριν 10 χρόνια). Το κείμενο το έκλεψα από ειδησεογραφικό site:Θέλουν να μας βάλουν στο ΙΚΑ! κραυγάζει ένα πανό με μαύρες σημαίες έξω από την Ιονική των απεργούντων τραπεζοϋπαλλήλων. Σε μια κρίση παραλογισμού οι απεργούντες ζητούν τη συμπαράσταση των άλλων εργαζομένων (που είναι, φυσικά, στο ΙΚΑ...) για να διασφαλίσουν τη δική τους προνομιακή ασφάλιση!!
Όπως σημειώνουν, τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ούτε στην αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων και των ειδικών συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων. Πηγή: www.lifo.grΠοιες είναι οι ιδιαιτερότητες και οι ειδικές συνθήκες εργασίας τους? Μήπως εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά το να δουλεύεις στο Κοινοβούλιο και δε το γνωρίζαμε ως τωρα?Ελεος δλδ!
Κριμα, αυτη τη φορα δεν υπηρχε καποιο αλλο σοβαρο νομοσχεδιο προς ψηφιση ωστε να εκβιασουν και να πετυχουν την αναστολη της εξομοιωσης τους με τους αλλους(κοινους) δημοσιους υπαλληλους...Το κωμικο βεβαια ειναι οτι τωρα παραπονιουνται για δυσμενη μεταχειρηση σε σχεση με τον υπολοιπο δημ.τομεα, αλλα αν θελουν να γινουν ελαχιστα πιστευτοι θα πρεπει να μας δειξουν και τις μεχρι σημερα αποδοχες τους!