«Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα

«Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα αποχαιρετισμού του Δημήτρη Κιορόγλου, φίλου και συνοδοιπόρου του 61χρονου ορειβάτη που σκοτώθηκε στη χαράδρα του παρθένου δάσους Φρακτού, στη Δράμα, προσπαθώντας να ξεφύγει από αρκούδα. Ο Κιορόγλου ζητά να σταματήσουν οι εικασίες και δηλώνει συγκλονισμένος από την απώλεια.

«Αδερφέ, καλό παράδεισο. Θα παρακαλούσα άπαντες να σεβαστούν το πένθος της οικογένειας και τη μνήμη του Χρήστου. Να σταματήσουν οι θεωρίες. Χάθηκε ένας γιος, ένας αδερφός, ένας πατέρας, ένας καθηγητής φυσικής αγωγής, ένας φίλος. Ένας άνθρωπος που σεβόταν όλα όσα τον περιέβαλλαν», γράφει στην ανάρτησή του.

Ο Κιορόγλου ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, λέγοντας ότι ένιωσε τη δοτικότητα «από την καρδιά τους». «Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε», σημείωσε.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι δύο άνδρες είχαν φτάσει στην περιοχή για να ξαναδούν το σημείο όπου πριν λίγο καιρό είχε εντοπιστεί συντρίμμι μαχητικού αεροσκάφους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο είχε αναδείξει ο άτυχος ορειβάτης. Κατά την επιστροφή τους, ήρθαν αντιμέτωποι με αρκούδα. Έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού για να την απωθήσουν, αλλά το ζώο επιτέθηκε και, σύμφωνα με τις αρχές, έσπρωξε τον 61χρονο σε γκρεμό.

Το θύμα εντοπίστηκε νεκρό από την ΕΜΑΚ, ύστερα από πολύωρη επιχείρηση σε δύσβατο σημείο, και μεταφέρθηκε με Super Puma. Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.

Ο δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου, δήλωσε ότι οι δύο άνδρες ήταν γνώστες της περιοχής και επισκέπτες του βουνού επί σειρά ετών. Περιέγραψε το παρθένο δάσος Φρακτού ως περιοχή άγριας φύσης, με πρόσβαση μόνο κατόπιν άδειας.

Από την πλευρά του, ο γενικός συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ, Σπύρος Ψαρούδας, έκανε λόγο για «τραγικό περιστατικό» και επισήμανε πως «οι αρκούδες, όπως κάθε άγριο ζώο, θεωρούν τους σκύλους εισβολείς». Τόνισε ότι η χρήση σπρέι απώθησης δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα, ενώ σε χώρες όπως ο Καναδάς είναι υποχρεωτική.

«Η αναζήτηση τροφής και οι αλλαγές στις χρήσεις γης οδηγούν τα άγρια ζώα πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές», πρόσθεσε, σημειώνοντας την ανάγκη ενημέρωσης και σεβασμού των ορίων της άγριας φύσης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Νέο ηχητικό από συνομιλία Καμμένου με τον φερόμενο αρχηγό

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Νέο ηχητικό από συνομιλία Καμμένου με τον φερόμενο αρχηγό

Στις νέες συνομιλίες ακούγεται ο Πάνος Καμμένος να διαβεβαιώνει τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος πως προώθησε στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ το αίτημα να επιλεγεί δικός τους ιερωμένος για μητροπολίτης
LIFO NEWSROOM
Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Ελλάδα / Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Από τις αρχές του 2025 έως και την εξάρθρωση της οργάνωσης, έχουν καταγραφεί 38 περιπτώσεις προμήθειας, με τη συνολική ποσότητα που έχει διακινηθεί στην Ελλάδα να υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης - 22 συλλήψεις, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 8 άτομα
LIFO NEWSROOM