Διαψεύδονται οι φήμες για έλεγχο των τραπεζικών μας λογαριασμών από τους Γερμανούς

Διαψεύδονται οι φήμες για έλεγχο των τραπεζικών μας λογαριασμών από τους Γερμανούς Facebook Twitter
2

Στην διάψευση των φημών περί ύπαρξης σχεδίου να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων, οι Γερμανοί, προχώρησε ο υφ. Οικονομίας.

Ο κ. Μαυραγάνης, με έγγραφο του απάντησε σε ερώτηση στη βουλή βουλευτή της Χ.Α. περί εφαρμογής  «σχεδίου των γερμανών τεχνοκρατών της Task Force για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων πολιτών».

Στην απάντηση του ο υφυπουργός δέχεται ότι προωθείται πράγματι η δημιουργία μίας κεντρικής βάσης δεδομένων, από την οποία θα αντλούνται πληροφορίες μόνο για το αν κάποιος έχει τραπεζικό λογαριασμό και σε ποια τράπεζα και όχι για το ποσό κατάθεσης ή τις κινήσεις λογαριασμού. Αυτός ο μηχανισμός θα ελέγχεται σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη μόνο από τις ελληνικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, ο υφυπουργός δηλώνει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με κατηγορηματικό τρόπο ότι:

-Το σχέδιο της δημιουργίας μίας κεντρικής βάσης δεδομένων δεν αποτελεί πρόταση της Task Force, αλλά ήταν κάτι που είχε συζητηθεί και παλαιότερα, πολύ πριν την άφιξη της Task Force.

-Ο λόγος για τον οποίο επιδιώκεται η δημιουργία της κεντρικής βάσης δεδομένων είναι αφενός η ταχύτερη πληροφόρηση των διωκτικών αρχών και αφετέρου η απαλλαγή των τραπεζών από δυσβάσταχτο και περιττό βάρος απάντησης στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ερωτημάτων.

-Πρόσβαση στην παραπάνω βάση θα έχουν αποκλειστικά και μόνο ελληνικές αρχές και μάλιστα όχι όλες οι ελληνικές αρχές, αλλά μόνο εκείνες που θα κριθεί αναγκαίο και χρήσιμο να έχουν. Δεν γίνεται καν συζήτηση για πρόσβαση ξένων αρχών στη βάση αυτή.

-Έγινε επίδειξη ενός τεχνικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιείται από τις γερμανικές αρχές. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με ζητήματα πρόσβασης στη βάση πληροφοριών.

-Ουδεμία απολύτως πίεση ασκήθηκε για υιοθέτηση του αναφερόμενου σχεδίου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM