Ο Άντερς Μπρέιβικ καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησής του

Ο Άντερς Μπρέιβικ καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησής του Facebook Twitter
9

Ο νορβηγός κατά συρροή δολοφόνος Άντερς Μπρέιβικ, ή αλλιώς «μακελάρης του Όσλο», καλείται να εκτίσει 21 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία 77 ανθρώπων.

Ο ίδιος φαίνεται ότι δεν απολαμβάνει ιδιαιτέρως το κελί της φυλακής, καθώς παραπονέθηκε για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του, αλλά και την καταπάτηση ελευθερίας του λόγου του.

Όπως αναφέρει το Associated Press, o δικηγόρος του, Τord Jordet, αποκάλυψε ότι ο Μπρέιβικ έγραψε ένα γράμμα στους υπεύθυνους των φυλακών και διαμαρτυρόταν που δεν του έδιναν το δικαίωμα να εκφράσει τις πολιτικές του απόψεις ή να διαβάσει όλα τα γράμματα που είχαν εκείνον ως παραλήπτη.  

Οι υπεύθυνοι των φυλακών δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του δικηγόρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος εξτρεμιστής καταδικάστηκε για τρομοκρατία και φόνο εκ προμελέτης για τις επιθέσεις της 22ης Ιουλίου 2011.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Συνήθως οι ρατσιστές και ομοφοβικοί κατηγορούν τη "Νέα Τάξη" ότι θέλει να φέρει μια "Δικτατορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων". Δεν υφίσταται τέτοια δικτατορία. Γιατί στη δικτατορία αυτή, οι μη συμφωνούντες, όπως ο Μπρέιβικ, δεν πρόκειται να υποστούν αυτά που θα υφίσταντο οι μη συμφωνούντες στη δική τους δικτατορία.Είναι γελοίο να παλεύεις για την εξάλειψη κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος και να πιστέυεις μόνο στο δίκαιο του αίματος και του χώματος (blut und boden) και μετά να παραπονείσαι για συνθήκες κράτησης τέτοιες, που κάποιοι στον κόσμο θα έκαναν φόνο μόνο και μόνο για να μπουν σε αυτές τις φυλακές.
Ζω για τη στιγμή που θα δω κάναν Χρυσαυγίτη να κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στο συναγωνιστή του . . . ( Βασικά, αυτό που πρώτα σκέφτηκα, ήταν άλλο, αλλά ήξερα πως 45 γραμμές καντήλια και μπινελίκια θα τα κόβατε :) )
κι εγω αυτο σκευτηκα με το που το διαβασα! αχχαχανα περιμενουμε καμια δηλωση υπερ του του μπρέιβικ απο χρυση αυγη.και επισης μια απορια, 21 χρονια μονον?? για φονο 77 ανθρωπων?δεν ειναι πολυ μικρη ποινη ρε παιδια η ειναι ιδεα μου?
Είναι η ανώτερη δυνατή ποινή στη Νορβηγία, μετά την έκτιση της οποίας εξετάζεται αν θα αποφυλακιστεί κάποιος ή όχι. Ή κάτι τέτοιο, κι εγώ από τα κανάλια ό,τι ξέρω ( είναι υψηλό το επίπεδο ! ).
Τα παράπονα του: the handcuffs he wears when being moved around the prison "are too sharp and "cut in his wrist" the cell is too cold, forcing him to wear three layers of clothes he has to rush his morning shave and brushing of teeth light and television switches are outside the cell, so he has to ask for help to change channel or sleep.Δε μας χέζεις ρε ψυχάκια φονιά;