Κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ισπανία

Κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ισπανία Facebook Twitter
2

Η οικονομική κρίση έχει σαρώσει το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, στην Ισπανία και σύμφωνα με στοιχεία έρευνας την οποία δημοσιεύει η El Pais, η επιβίωση πολλών ανθρώπων εξαρτάται πλέον από την οικογένεια τους αφού έχει αποδυναμωθεί σημαντικά το σύστημα των δημόσιων κοινωνικών μέτρων προστασίας, επιδομάτων κτλ. Ενδεικτικό είναι ότι στο 20% των νοικοκυριών στα οποία όλοι είναι άνεργοι, η επιβίωση εξαρτάται μόνο από την σύνταξη κάποιου ηλικιωμένου μέλους.  Ο αριθμός των νοικοκυριών που επιβιώνουν με αυτό τον τρόπο υπολογίζεται πλέον σε 300 χιλιάδες.

Η Ισπανία εμφανίζει και τη μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ του πλουσιότερου 10% και του 10% των φτωχότερων, αφού οι πρώτοι έχουν 5 φορές μεγαλύτερα έσοδα από τους δεύτερους.

Η ακραία φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός έχουν αυξηθεί ταχύτερα από ό, τι στις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν πλήξει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας, "όχι μόνο λόγω της τεράστιας απώλειας θέσεων εργασίας, αλλά και λόγω της περιορισμένης προστασίας-από την άποψη της έντασης ή της χρονικής κάλυψης του κοινωνικού κράτους σε άτομα άνεργα, στο  ελάχιστο εισόδημα, την οικογένεια και τη στέγαση ".

Η οικονομική κατάρρευση των ισπανικών νοικοκυριών είναι εμφανής και σε άλλα στοιχεία που περιέχονται στη μελέτη. Το 7,6% των ισπανικών νοικοκυριών έχουν όλα τα μέλη τους ανέργους. Το 52,8% των νέων μεταξύ 18 και 34 ζουν με τους γονείς τους, σε σύγκριση με το 17,7% στη Δανία και το 34% στη Γαλλία.

Το ποσοστό των ανθρώπων που, χάρη στην κοινωνική κάλυψη, υπερβαίνει το όριο της φτώχειας είναι 16% στην Ισπανία, 37,5% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 28,1% στη Γαλλία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Shein: Στη Γαλλία τα πρώτα μόνιμα φυσικά καταστήματα του ασιατικού κολοσσού fast-fashion

Διεθνή / Shein: Στη Γαλλία τα πρώτα μόνιμα φυσικά καταστήματα του ασιατικού κολοσσού fast-fashion

Η εταιρεία ανέφερε ότι η «παγκόσμια επιρροή της γαλλικής μόδας» καθιστά τη χώρα «φυσική επιλογή» για να δοκιμαστεί η μετάβαση από τον αποκλειστικά ψηφιακό κόσμο στο φυσικό λιανεμπόριο
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξεκίνησαν απεργία πείνας - «Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη»

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξεκίνησαν απεργία πείνας - «Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη»

«Η απεργία πείνας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε μέσα στα κελιά τους, για να κρατήσουμε ζωντανή τη φωνή του αγώνα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των Ελλήνων ακτιβιστών
LIFO NEWSROOM
Υπερτουρισμός στην Ιαπωνία: Όταν οι επισκέπτες ξεπερνούν τους ντόπιους

Διεθνή / Υπερτουρισμός στην Ιαπωνία: Όταν οι επισκέπτες ξεπερνούν τους ντόπιους

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει υπερτουρισμό σε περιοχές όπως Kamakura, Κιότο και Οσάκα, με ντόπιους να ανησυχούν για συνωστισμό, αυξημένες τιμές και τουριστική συμπεριφορά - Οι ειδικοί προτείνουν μέτρα για ισορροπία και καλύτερη κατανομή των επισκεπτών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
απο το πετα την μαμα απο το τρενο στο παρε την γιαγια σπιτι σου....ποιος θα το ελεγε οτι οι συνταξιουχοι θα ηταν η εισοδηματικη πηγη των νεων....καπως πηγαν να κανουν την ευρωπη αμερικη και τους στραβωσε στην πορεια..