UNICEF: Σε ποιες χώρες ζουν οι πιο δυστυχισμένοι έφηβοι στον κόσμο

UNICEF: Σε ποιες χώρες ζουν οι πιο δυστυχισμένοι έφηβοι στον κόσμο Facebook Twitter
Ανησυχητικές οι αναλύσεις της UNICEF για «παγκόσμια πολυκρίση» στην ψυχική υγεία των παιδιών παγκοσμίως / Φωτ.: Unsplash
0

Πρόσφατη παγκόσμια έκθεση της UNICEF ανέλυσε κατέληξε στις χώρες, όπου συγκεντρώνονται «οι πιο δυστυχισμένοι έφηβοι».

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός, ότι οι έφηβοι στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο δυσαρεστημένους παγκοσμίως, με τη χώρα να καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις μεταξύ των πλούσιων κρατών, ως προς την ευημερία και την ψυχική υγεία των παιδιών.

Η UNICEF διαπίστωσε, ότι συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια παρατηρούνται χαμηλότερες επιδόσεις στο σχολείο και έχει γίνει πιο συχνό για τα παιδιά, να γίνουν παχύσαρκα και να αισθάνονται δυστυχισμένα.

Όσον αφορά την ψυχική υγεία των παιδιών, το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει την27η θέση μεταξύ 36 χωρών, ενώ οι έφηβοι στη Βρετανία κατέλαβαν την προτελευταία θέση όσον αφορά την ικανοποίηση με τη ζωή τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τη Χιλή, και μόνο οι μετρήσεις στην Τουρκία καταγράφηκαν υψηλότερες.

Σημειώνεται, πως τα κορίτσια στο Ηνωμένο Βασίλειο «ήταν πολύ πιο πιθανό να δηλώσουν δυστυχισμένα από ό,τι τα αγόρια».

UNICEF: Έρχεται «πολυκρίση» για την ψυχική υγεία των παιδιών

Ο Δρ Philip Goodwin, διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου για τη UNICEF, δήλωσε: «Τα τελευταία στοιχεία από την έκθεση της UNICEF μας δίνουν μια βαθιά ανησυχητική εικόνα για το πόσο δυσκολεύονται τα παιδιά του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι έφηβοι μας αναφέρουν μερικά από τα χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη ζωή, γεγονός που πρέπει να αφυπνίσει την κυβέρνηση. Ωστόσο, η δράση για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων δεν θα έρθει και πολύ σύντομα».

Στον απόηχο της πανδημίας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, NHS, εκτιμά, ότι το 2023 το ένα τέταρτο του συνόλου των ηλικιών 17 έως 19 ετών εμφάνισε διαταραχή της ψυχικής υγείας σε σύγκριση με έναν στους 10 μόλις έξι χρόνια πριν.

Αυτό οδήγησε σε μεγάλες λίστες αναμονής για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων (CAMHS).

Η UNICEF δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος «πολυκρίσης» για τα παιδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων του COVID, της κλιματικής αλλαγής και των εξελίξεων στην ψηφιακή τεχνολογία.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι «αυτή η κυβέρνηση επενδύει φέτος επιπλέον 680 εκατομμύρια λίρες στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, για να βοηθήσει στην πρόσληψη 8.500 περισσότερων εργαζομένων στον τομέα της ψυχικής υγείας και να τοποθετήσει υποστήριξη ψυχικής υγείας σε κάθε σχολείο. Αντιμετωπίζουμε επίσης την παχυσαρκία κατά μέτωπο, εμποδίζουμε τη δημιουργία νέων καταστημάτων γρήγορου φαγητού κοντά σε σχολεία και την πάταξη των διαφημίσεων πρόχειρου φαγητού στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο για την προστασία των μικρών παιδιών. Αναπτύσσουμε μια φιλόδοξη στρατηγική για τη μείωση της παιδικής φτώχειας, εισάγουμε δωρεάν λέσχες πρωινού σε κάθε δημοτικό σχολείο και ανεβάζουμε τα πρότυπα στα σχολεία μέσω των νέων περιφερειακών ομάδων βελτίωσης».

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απομάκρυνε προσωρινά από τα καθήκοντά της την Παετονγκτάρν Σιναβάτρα - Πιέσεις για παραίτηση μετά τον σάλο από βίντεο στο οποίο αποκαλεί τον πρώην Καμποτζιανό ηγέτη «θείο» και επικρίνει Ταϊλανδό στρατιωτικό διοικητή
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 26χρονος Τζόσουα Μπράουν επιτέθηκε σεξουαλικά σε βρέφη και παιδιά που φρόντιζε σε κέντρο παιδικής μέριμνας στα δυτικά προάστια
LIFO NEWSROOM
 Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Διεθνή / Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση «διακινδυνεύουν να σταματήσουν απότομα – και ακόμη και να αναστρέψουν – δύο δεκαετίες προόδου στην υγεία των ευάλωτων πληθυσμών»
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ απειλεί με «εκδίωξη» όσους ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Διεθνή / Ο Μασκ απειλεί με ίδρυση κόμματος και «εκδίωξη» όσων ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Ο CEO της Tesla δηλώνει πως θα «ρίξει» όσους στηρίξουν το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυξάνει το δημόσιο έλλειμμα κατά 3,3 τρισ. δολάρια - Επικαλείται προδοσία και απειλεί με ίδρυση «Κόμματος Αμερικής»
LIFO NEWSROOM