O παραγωγός των U2 θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι γράφουν και ακούν μουσική

O παραγωγός των U2 θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι γράφουν και ακούν μουσική Facebook Twitter
4

O Brian Eno θεωρείται αναμφίβολα ως ένας από τους πιο διάσημους μουσικούς παραγωγούς καθώς με τη βοήθειά του κυκλοφόρησαν πασίγνωστα άλμπουμ των U2, Coldplay, Talking Heads and David Bowie.

Αυτή τη φορά όμως, ο ίδιος επιχειρεί κάτι εντελώς διαφορετικό με την ανάπτυξη μίας μουσικής εφαρμογής για iPad εν ονόματι Scape.

O Εno με τη βοήθεια του μουσικού Peter Chilvers έφτιαξαν ένα app το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά και έχουν ως σκοπό την παραγωγή μουσικής.

«Στην εφαρμογή Scape, υπάρχουν δύο πράγματα, το πρώτο είναι ένα άλμπουμ που φτιάξαμε με την εφαρμογή, το οποίο και κάποιος μπορεί απλά να ακούσει, αλλά δεν πρόκειται για ένα απλό άλμπουμ, καθώς δεν ακούγεται, το ίδιο, κάθε φορά που το ακούς. Στο δεύτερο, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της ίδιας τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε για να φτιάξεις τη δικιά σου έκδοση ενός άλμπουμ. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που φτιάξαμε. Μπορεί να είναι και παρόμοιο», δήλωσε ο διάσημος παραγωγός.

Ο Peter Chilvers, δημιουργός του παιχνιδιού Spore και συνιδρυτής του Scape τονίζει ότι «υπάρχει μία μεγάλη έκταση ήχων εδώ. Για την ακρίβεια υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα ήχων που χρειάστηκε να τους κάνουμε να ξεκλειδώσουν σιγά. Πήραμε μία ιδέα που τα παιχνίδια χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό, για του λόγου το αληθές. Τα παιχνίδια υπολογιστών (...) δίνουν ένα επίπεδο τη φορά, ένα νέο όπλο εάν είναι αυτό το είδος παιχνιδιού.».

«Αντί να αποτελεί ένα κομμάτι αρχιτεκτονικής, είναι σαν ένα πακέτο σπόρων. Όποτε είσαι ο κηπουρός και όχι ο αρχιτέκτονας. Φυτεύεις κάτι και βλέπεις πώς φυτρώνει αντί να προσπαθήσεις να το περιορίσεις και να γνωρίζεις κάθε λεπτομέρεια για αυτό», συμπλήρωσε ο Brian Eno.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο iTunes από εδώ, στην τιμή των $5,99.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM