Φωτιές σε σπίτια και ναούς βουδιστών στο Μπαγκλαντές

1

Χιλιάδες εξαγριωμένοι φανατικοί Μουσουλμάνοι, βγήκαν χτες στους δρόμους του Μπαγκλαντές, βάζοντας φωτιά σε 40 περίπου σπίτια και τουλάχιστον 10 ναούς βουδιστών.

Η βία ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της Κυριακής, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικού διευθυντή της περιοχής, τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων, που ξέσπασαν ύστερα από φωτογραφία που ανέβηκε στο Facebook και απεικόνιζε ένα καμένο Κοράνι.

Οι διαδηλωτές χρέωσαν τη δημοσίευση της φωτογραφίας σε ένα αγόρι, αν και το ίδιο φέρεται να δήλωσε στη Daily Star ότι το συγκεκριμένο tag έγινε κατά λάθος. Μετά την έναρξη των επεισοδίων, ο λογαριασμός του νεαρού στο Facebook έκλεισε, ενώ ο ίδιος και η μητέρα του φυγαδεύτηκαν από τις αρχές σε ασφαλή τοποθεσία.

Οι Βουδιστές είναι μία μικρή μειοψηφία, της τάξεως του 1% στο Μπανγκλαντές, μία χώρα 150 εκατομμυρίων.

Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο τις απογεματινές ώρες χτες, αφού έφτασαν στην περιοχή ενισχύσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας και απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΥΡΩΠΗ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Διεθνή / Δέκα από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για να επισκεφθείτε αυτόν τον χειμώνα

Από τις ζεστές παραλίες της Φουερτεβεντούρα και της Μαδέρας μέχρι τη χιονισμένη Καππαδοκία και τις Βαυαρικές Άλπεις, αυτοί οι ευρωπαϊκοί προορισμοί προσφέρουν πολλούς λόγους για να ταξιδέψετε τον χειμώνα, όταν τα πλήθη των τουριστών έχουν πλέον αποχωρήσει
THE LIFO TEAM
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Νότια Κορέα: Υπέρ της προσπάθειας του Τραμπ για συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα - Στόχος η πρόοδος στο πυρηνικό ζήτημα

Όπως αναφέρθηκε, ο συντονισμός πολιτικής και η επικοινωνία μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ιδιαίτερα σημαντικά
THE LIFO TEAM
CIA ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / NYT: Ο επικεφαλής της CIA μετέφερε άσχημα νέα στους Ρώσους σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η συνάντηση αυτή την εβδομάδα του Τζον Ράτκλιφ με τον επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών είχε ως στόχο να πιέσει το Κρεμλίνο να επιδιώξει μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Για να δεί κανεις το σκοτάδι, αρκεί να κλείσει λίγο τα μάτια.Το "Μ εις την ν" του Ανδρουλάκη είχε καεί καταμεσίς της Θεσσαλονίκης, κι όχι στο Μπαγκλαντές.Ο φανατισμός δεν έχει πατρίδα.