Η Καλιφόρνια απαγορεύει την «επανορθωτική θεραπεία για τους γκέι»

Η Καλιφόρνια απαγορεύει την «επανορθωτική θεραπεία για τους γκέι» Facebook Twitter
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν
1

Η ανακοίνωση έγινε την Κυριακή, καθιστώντας την Καλιφόρνια την πρώτη πολιτεία που απαγορεύει μια πράξη ψυχολογικά καταστρεπτική, γράφει το Reuters.

Η κίνηση αυτή σηματοδότησε μια σημαντική νίκη για τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που λένε ότι η λεγόμενη θεραπεία δεν έχει καμία ιατρική βάση, διότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί διαταραχή.

Ο κυβερνήτης Μπράουν δήλωσε με ένα σύντομο μήνυμα στο Twitter ότι υποστήριξε το νομοσχέδιο προσωπικά γιατί “απαγορεύει μη-επιστημονικές θεραπείες που οδηγούν τους νέους στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία."

Χορηγός του νομοσχεδίου είναι ο γερουσιαστής Tedd Lieu, ένας δημοκράτης από Torrance, που είπε ότι ο νόμος ήταν μια χειρονομία μνήμης για έναν άνθρωπο ο οποίος αυτοκτόνησε μετά από τέτοια θεραπεία. O Lieu δήλωσε επίσης ότι ο ψυχίατρος ο οποίος πρωτοστάτησε στην θεραπεία, Dr Robert Spitzer, την έχει αποκυρήξει και έχει ζητήσει συγνώμη από την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Οι αντίπαλοι είπαν ότι το νομοσχέδιο καταπατά τα δικαιώματα των γονέων να κάνουν τις επιλογές για τα παιδιά τους. Ανέφεραν επίσης ότι οι πολιτικοί δεν θα έπρεπε να ρυθμίζουν ό, τι θεωρείται ότι είναι θέμα απόφασης ιατρικών συμβουλίων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
δεν έχω καταλάβει τους υποχρέωναν? 1. το να υποχρεώνεις οποιονδήποτε να μπει σε θεραπεία είναι απαράδεκτο (δεδομένου ότι δε βλάπτει κανέναν άλλον).2. το εάν θα μπει σε θεραπεία ο ομοφυλόφιλος ή όχι είναι δική του απόφαση και δεν είναι στόχος η αλλαγή της σεξουαλικής του ταυτότητας, αλλά να δουλέψει άλλα θέματα που είτε σχετίζονται είτε όχι με την αποδοχή της σεξουαλικότητάς του.