Η Καλιφόρνια απαγορεύει την «επανορθωτική θεραπεία για τους γκέι»

Η Καλιφόρνια απαγορεύει την «επανορθωτική θεραπεία για τους γκέι» Facebook Twitter
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν
1

Η ανακοίνωση έγινε την Κυριακή, καθιστώντας την Καλιφόρνια την πρώτη πολιτεία που απαγορεύει μια πράξη ψυχολογικά καταστρεπτική, γράφει το Reuters.

Η κίνηση αυτή σηματοδότησε μια σημαντική νίκη για τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που λένε ότι η λεγόμενη θεραπεία δεν έχει καμία ιατρική βάση, διότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί διαταραχή.

Ο κυβερνήτης Μπράουν δήλωσε με ένα σύντομο μήνυμα στο Twitter ότι υποστήριξε το νομοσχέδιο προσωπικά γιατί “απαγορεύει μη-επιστημονικές θεραπείες που οδηγούν τους νέους στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία."

Χορηγός του νομοσχεδίου είναι ο γερουσιαστής Tedd Lieu, ένας δημοκράτης από Torrance, που είπε ότι ο νόμος ήταν μια χειρονομία μνήμης για έναν άνθρωπο ο οποίος αυτοκτόνησε μετά από τέτοια θεραπεία. O Lieu δήλωσε επίσης ότι ο ψυχίατρος ο οποίος πρωτοστάτησε στην θεραπεία, Dr Robert Spitzer, την έχει αποκυρήξει και έχει ζητήσει συγνώμη από την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Οι αντίπαλοι είπαν ότι το νομοσχέδιο καταπατά τα δικαιώματα των γονέων να κάνουν τις επιλογές για τα παιδιά τους. Ανέφεραν επίσης ότι οι πολιτικοί δεν θα έπρεπε να ρυθμίζουν ό, τι θεωρείται ότι είναι θέμα απόφασης ιατρικών συμβουλίων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM
Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
δεν έχω καταλάβει τους υποχρέωναν? 1. το να υποχρεώνεις οποιονδήποτε να μπει σε θεραπεία είναι απαράδεκτο (δεδομένου ότι δε βλάπτει κανέναν άλλον).2. το εάν θα μπει σε θεραπεία ο ομοφυλόφιλος ή όχι είναι δική του απόφαση και δεν είναι στόχος η αλλαγή της σεξουαλικής του ταυτότητας, αλλά να δουλέψει άλλα θέματα που είτε σχετίζονται είτε όχι με την αποδοχή της σεξουαλικότητάς του.