Ευρωεκλογές 2024

«Δεν θα ήταν τραγωδία» μια έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ

«Δεν θα ήταν τραγωδία» μια έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ Facebook Twitter
3

Με αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου στη Ρώμη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι «η έξοδος της Γερμανίας από το Ευρώ δεν θα ήταν τραγωδία».


«Η άλλη εναλλακτική», είπε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός, «είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει να εγγυηθεί το δημόσιο χρέος των χωρών-μελών».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Καβαλιέρε ισχυρίστηκε ότι «το Ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα» και για τον λόγο αυτό, ο ίδιος «έδωσε πολλαπλές μάχες, στην Ευρώπη, κατά όσων ήθελαν να βασίσουν το οικοδόμημα μόνον σε κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, νομίζοντας ότι, έτσι, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ο Μπερλουσκόνι επισήμανε πως θεωρεί ότι «εκφράζει την πολιτική αντίληψη της Γερμανίας, η οποία είναι μια χώρα ηγεμονική και μη αλληλέγγυα».

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική κατά του μόνιμου ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ): «για να λάβει τις προβλεπόμενες βοήθειες, η κάθε χώρα πρέπει να υπογράφει ένα μνημόνιο που περιέχει αυστηρά οικονομικά μέτρα. Μέτρα που οδηγούν την οικονομία στην κατάρρευση και σε μια δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

3

Ευρωεκλογές 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έτσι μπράβο, βλέπω συμφωνείτε με έναν άνθρωπο που κατέστρεψε την Ιταλία, όλα αυτά τα χρόνια και τώρα το παίζει και οινομολόγος!Μετά αναρωτιέται κανείς πως πιστεύει ο κόσμος υποσχέσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ! Αστείοι.