Η καταιγίδα Darragh «σαρώνει» τη Βρετανία - Ένας νεκρός από πτώση δέντρου, xιλιάδες χωρίς ρεύμα

Η καταιγίδα Darragh «σαρώνει» τη Βρετανία: Ένας νεκρός από πτώση δέντρου - Χιλιάδες χωρίς ρεύμα Facebook Twitter
Η καταιγίδα Darragh «σαρώνει» τη Βρετανία / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Darragh, στη Βρετανία, αφού ένα δέντρο έπεσε πάνω στο φορτηγάκι του, ενώ οδηγούσε σε διπλή οδό κυκλοφορίας.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η αστυνομία του Λάνκασιρ ανέφερε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν γύρω στις 9 το πρωί του Σαββάτου μετά το περιστατικό στον A59, κοντά στην έδρα της αστυνομίας. Ο άνδρας, ηλικίας 40 ετών, οδηγούσε ένα φορτηγάκι Citroën στη διπλή οδό κυκλοφορίας, όταν το δέντρο έπεσε πάνω στο όχημά του προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Επί τόπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στην ακτογραμμή της βόρειας Ουαλίας Line ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας μετά από πτώση δέντρου, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε προβλήτα της περιοχής, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ανέμους με ριπές έως και 146 χλμ την ώρα, λόγω της καταιγίδας Darragh. 

Το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο εξέδωσε έκτακτη ειδοποίηση το απόγευμα της Παρασκευής (6/12) σε τρία εκατομμύρια ανθρώπους στις περιοχές που ανήκουν στην κόκκινη προειδοποίηση του Μετεωρολογικού Γραφείου. Το σύστημα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης έστειλε μήνυμα σε κάθε συμβατό κινητό τηλέφωνο στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν, το οποίο περιείχε πληροφορίες σχετικά με την κόκκινη προειδοποίηση και οδηγίες για το πώς να παραμείνουν ασφαλείς μέχρι το Σάββατο.

«Οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν συντρίμμια, πτώση δέντρων και μεγάλα κύματα γύρω από τις παράκτιες περιοχές, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη ζωή. Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους αν μπορείτε. Δεν είναι ασφαλές να οδηγείτε υπό αυτές τις συνθήκες» έγραφε το μήνυμα.

Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτροδότηση στη νοτιοδυτική Αγγλία, τη νότια Ουαλία και τα Δυτικά Μίντλαντς λόγω της καταιγίδας Darragh. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στη νότια Ουαλία. Η αναμέτρηση της Premier League μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η Έβερτον σε ανάρτησή της στο Χ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM