Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Τελ Αβίβ - Οργή λαού για την «καρατόμηση» Γκάλαντ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Τελ Αβίβ - Οργή λαού για την κατατόμηση Γκάλαντ Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στο Ισραήλ μετά την από πομπή του Γιόαβ Γκάλαντ / Χ
0

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός για την απόφασή του, η εμπιστοσύνη ανάμεσά τους έσπασε και υπήρχαν διαφωνίες για τη διαχείριση του πολέμου στη Γάζα.  «Δυστυχώς, αν και τους πρώτους μήνες του πολέμου υπήρχε εμπιστοσύνη και υπήρχε πολύ γόνιμη δουλειά, τους τελευταίους μήνες αυτή η εμπιστοσύνη έσπασε μεταξύ εμένα και του υπουργού Άμυνας. Έκανα πολλές προσπάθειες να γεφυρώσω αυτά τα κενά, αλλά συνέχισαν να διευρύνονται», υποστήριξε για τον Γιόαβ Γκάλαντ.

Μετά την απόφαση αυτή, χιλιάδες πολίτες κατέκλεισαν τους δρόμους του Τελ Αβίβ και όλης της χώρας γενικότερα, διαμαρτυρόμενοι για την καρατόμηση του μέχρι πρότινος υπουργού, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και καίγοντας αντικείμενα στη μέση κεντρικών δρόμων του Ισραήλ.

Εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στα social media, όπου δείχνει την οργή του κόσμου. Η αστυνομία προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση, έχει στήσει οδοφράγματα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν  Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ αλλά και έξω από τα κεντρικά γραφεία των IDF στο Τελ Αβίβ.

Σημειώνεται πως και το 2023, όταν ο Νετανιάχου είχε προσπαθήσει να απολύσει τον Γιόαβ Γκάλαντ λόγω της αντίθεσής του στη δικαστική αναθεώρηση, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους, αναγκάζοντας τελικά τον πρωθυπουργό να αλλάξει απόφαση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM