Η επιστολή του Μίμη Πλέσσα προς τον Φίνο το 1965: Σ' ευχαριστώ για ό,τι έκανες και κάνεις

Η επιστολή του Μίμη Πλέσσα προς τον Φίνο το 1965: Σ' ευχαριστώ για ό,τι έκανες και κάνεις Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Μια αυθεντική επιστολή που είχε στείλει ο Μίμης Πλέσσας στον Φιλοποίμενα Φίνο έδωσε στη δημοσιότητα η Finos Film.

Ως φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη, Μίμη Πλέσσα, που θα έκλεινε σήμερα τα 100, η Finos Film μοιράστηκε την αδημοσίευτη επιστολή μαζί με ένα ιδιαίτερο δώρο που έκανε στον Φίνο.

«Σήμερα ο Μίμης Πλέσσας θα έκλεινε τα 100. Ως φόρο τιμής στην μνήμη αυτού του τόσο άξιου - και ταπεινού - δημιουργού, μοιραζόμαστε την αυθεντική επιστολή που έγραψε στον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965, χαρίζοντας του συμβολικά ένα χρυσό κατσαβίδι, αφού όλοι γνώριζαν πως ο Φίνος κυκλοφορούσε μονίμως με ένα κατσαβίδι στο χέρι για να επιδιορθώνει τα μηχανήματα του», γράφει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του Μίμη Πλέσσα προς τον Φίνο το 1965: Σ' ευχαριστώ για ό,τι έκανες και κάνεις Facebook Twitter

Τι αναφέρει η επιστολή του Μίμη Πλέσσα στον Φίνο:

27 Ιουνίου 1965
Καλέ μου φίλε,
Αν ήμουνα πλούσιος θα σου χάριζα ένα ολόκληρο studio για να σου δείξω πόσο σ’ ευχαριστώ για ό,τι έκανες και κάνεις για όλους μας.
Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος, γιατί νιώθω να με πλημμυρίζει χαρά όταν σκέπτομαι πως με τις δυνατότητες μου συμβάλλω κι εγώ στην προκοπή μιας δουλειάς που αγαπώ και πως μέσα στη Φιλοποιμενική οικογένεια συμβαίνει κάθε πρόοδος και προκοπή.
Δέξου το χωρίς αξία συμβολικό δωράκι σαν ενθύμιο του γεγονότος ότι ένα από τα κατσαβίδια που σατιρίζαμε έσωσε το τελευταίο στάδιο της στερεοφωνικής μας προσπάθειας.
Για τους αρσενικούς η δουλειά τους είναι η αιώνια ερωμένη, τα αποτελέσματα δε της δουλειάς είναι τα “παιδιά” τους.
Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά κάθε τέτοιο σου παιδί να σε γεμίζει χαρά κι επιτυχία.
Φιλικά,
Μίμης Πλέσσας

Η επιστολή του Μίμη Πλέσσα προς τον Φίνο το 1965: Σ' ευχαριστώ για ό,τι έκανες και κάνεις Facebook Twitter
 
 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πάνω από 100.000 εκθέματα, ανάμεσά τους ο θησαυρός του Τουταγχαμών, φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως αφιερωμένο αποκλειστικά σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM