Ο Ραφαέλ Ναδάλ αποσύρεται από το τένις

Ο Ράφα Ναδάλ αποσύρεται από το τένις Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, κάτοχος 22 Grand Slam, θα αποσυρθεί από το τένις στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Ισπανός τενίστας που έχει στην κατοχή του συνολικά 92 τίτλους και στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του έχει αποκομίσει σχεδόν 135 εκατ. δολάρια από τα χρηματικά έπαθλα που έχει κερδίσει, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ο 38χρονος θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στην τελευταία του εμφάνιση στον τελικό του Davis Cup τον επόμενο μήνα στη Μάλαγα. Ο Ναδάλ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το 2024 θα είναι η τελευταία του σεζόν, αφού έχασε το μεγαλύτερο μέρος του 2023 προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του στο ισχίο. Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Ναδάλ είπε:

«Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις. Η πραγματικότητα είναι ότι ήταν μερικά δύσκολα χρόνια, τα δύο τελευταία ειδικά. Δεν νομίζω ότι μπόρεσα να παίξω χωρίς περιορισμούς».

Ο μυθικός Ναδάλ αποσύρεται ως τυπικά ο δεύτερος πιο επιτυχημένος τενίστας όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ναδάλ ή «βασιλιάς του χώματος», κατέκτησε το Roland Garros 14 φορές. Ο Ναδάλ είναι επίσης τέσσερις φορές πρωταθλητής του US Open και κέρδισε δύο φορές τόσο το Australian Open όσο και το Wimbledon. Κατέκτησε επίσης χρυσό Ολυμπιακό χρυσό στο μονό και στο διπλό τένις ανδρών και βοήθησε την Ισπανία να κατακτήσει πέντε τίτλους Davis Cup, με πιο πρόσφατο το 2019. Αφού επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στο Μπρίσμπεϊν τον Ιανουάριο, έμεινε και πάλι εκτός με τραυματισμό στον μηρό.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM