Το κρουαζιερόπλοιο Odyssey παραμένει ακινητοποιημένο στο Belfast Lough μετά από μήνες καθυστερήσεων

Το κρουαζιερόπλοιο Odyssey παραμένει ακινητοποιημένο στο Belfast Lough μετά από μήνες καθυστερήσεων Facebook Twitter
Odyssey/ Φωτ.: Getty
0

Το κρουαζιερόπλοιο Odyssey της Villa Vie Residences, το οποίο επιτέλους απέπλευσε τη Δευτέρα μετά από μήνες καθυστερήσεων, παραμένει ακινητοποιημένο στο Belfast Lough την Τρίτη το απόγευμα, καθώς οι επιβάτες περιμένουν την ολοκλήρωση τελικών εγγράφων προτού το πλοίο μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του.

Το πλοίο, ηλικίας 31 ετών, είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει από το Μπέλφαστ τον Μάιο, όμως λόγω σοβαρών προβλημάτων στο πηδάλιο και το κιβώτιο ταχυτήτων, παρέμεινε αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Βόρειας Ιρλανδίας για 17 εβδομάδες. Παρά τις επισκευές και τις τελικές επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, η αναχώρηση καθυστερεί και πάλι, αυτή τη φορά λόγω των τελευταίων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Οι επιβάτες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ και πέρασαν το πρώτο τους βράδυ στο πλοίο, παραμένουν θετικοί παρά τις καθυστερήσεις. Η Donna Martemucci ανέφερε στο BBC  ότι αντιμετωπίζει την καθυστέρηση ως «άλλη μια μέρα για να εξερευνήσει μια υπέροχη πόλη», ενώ ο John Frim σχολίασε ότι, αν και μπερδεμένος από την κατάσταση, ήταν "ευτυχισμένος που επέστρεφε σπίτι" και κοιμήθηκε στο "δικό του κρεβάτι" στο πλοίο για πρώτη φορά.

Η Angela και ο Steve Theriac περιέγραψαν την κατάσταση ως "ειρηνική" και ανέφεραν ότι οι επιβάτες ήταν ήρεμοι παρά την ακινητοποίηση. «Είτε είμαστε αγκυροβολημένοι είτε εν πλω, είμαστε ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Steve, αστειευόμενος ότι ίσως όλοι πρέπει να κάνουν τατουάζ τη λέξη «ανθεκτικότητα» μετά από τις καθυστερήσεις αυτές.

Το κρουαζιερόπλοιο Odyssey παραμένει ακινητοποιημένο στο Belfast Lough μετά από μήνες καθυστερήσεων Facebook Twitter
Steve και Angela Theriac

Παρά την ακινητοποίηση του πλοίου, η διάθεση των επιβατών παρέμεινε ανεβασμένη, με την Angela Theriac να αναφέρει ότι υπήρχε ένα μεγάλο πάρτι τη Δευτέρα το βράδυ, και ακόμη ένα είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη το βράδυ. «Ήταν μια μεγάλη απελευθέρωση ενέργειας, υπήρχε πολύς ενθουσιασμός», σχολίασε. «Έχουμε όλοι μας μια ενσωματωμένη υπομονή εδώ. Σταθήκαμε για τέσσερις μήνες, τι είναι μερικές μέρες ακόμα;»

Το πλοίο Odyssey, το οποίο ανήκει πλέον στην εταιρεία Villa Vie Residences, αγοράστηκε το 2023 από την Fred Olsen Cruise Lines και έφτασε στη Βόρεια Ιρλανδία τον Απρίλιο του 2024 για να πραγματοποιηθούν εσωτερικές ανακαινίσεις. Η αρχική αναχώρηση είχε προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου, αλλά μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου το πλοίο παρέμενε στο Μπέλφαστ λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Odyssey: Η παρατεταμένη παραμονή στο Μπέλφαστ κόστισε στην εταιρεία εκατομμύρια λίρες

Το Odyssey είναι ένα κρουαζιερόπλοιο κατοικίας, σχεδιασμένο για να προσφέρει σε όσους το επιθυμούν την εμπειρία ενός γύρου του κόσμου με την άνεση της μόνιμης κατοικίας. Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τις καμπίνες τους έναντι ενός ποσού που κυμαίνεται από 99.999 έως 899.000 δολάρια, κάτι που τους επιτρέπει να παραμείνουν στο πλοίο πέρα από το αρχικό τριετές ταξίδι του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Villa Vie Residences, Mikael Petterson, ανέφερε ότι η παρατεταμένη παραμονή στο Μπέλφαστ κόστισε στην εταιρεία εκατομμύρια λίρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να περάσουν χρόνο στο πλοίο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά έπρεπε να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία.

Το κρουαζιερόπλοιο Odyssey παραμένει ακινητοποιημένο στο Belfast Lough μετά από μήνες καθυστερήσεων Facebook Twitter

Μεταξύ των επιβατών είναι και το ζευγάρι Melody και John Hennessee από την Palm Beach της Φλόριντα, οι οποίοι σκοπεύουν να ζήσουν μόνιμα στο πλοίο. Η Melody δήλωσε ότι ο χρόνος που πέρασαν στο Μπέλφαστ τους έδωσε την ευκαιρία να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη σουίτα στο πλοίο, με δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του λιμανιού του Μπέλφαστ, το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει από το Belfast Lough στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης. Ωστόσο, μετά τις 17 εβδομάδες καθυστέρησης, η αναμονή και η αγωνία συνεχίζονται για τους 125 επιβάτες που επιβιβάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στις 20:00. Το πλοίο απέπλευσε λίγο μετά τις 23:30, με τους επιβάτες να φωνάζουν "αντίο Μπέλφαστ" καθώς ξεκινούσαν το ταξίδι τους για ένα γύρο του κόσμου που, για πολλούς, θα διαρκέσει χρόνια.

Παρά τις καθυστερήσεις, η διάθεση στο πλοίο παραμένει εορταστική. Η επιβάτης Mary Ann Demsar, από τον Καναδά, δήλωσε ότι παραμένει "πολύ ενθουσιασμένη" που είναι στο κρουαζιερόπλοιο και έτοιμη να "δει τον κόσμο". Περιέγραψε τις καθυστερήσεις ως "νευρικές στιγμές", αλλά υπογράμμισε την απόλαυσή της κατά τους τελευταίους μήνες που πέρασε εξερευνώντας την Ιρλανδία και την Ευρώπη.

Η αργοπορία στη δρομολόγηση του πλοίου μπορεί να έχει φέρει απογοητεύσεις και επιπλέον κόστος, αλλά η επιμονή των επιβατών και το κλίμα αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι για τους κατοίκους του Odyssey, το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό όσο και ο προορισμός.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Άνδρας παρέσυρε και σκότωσε 17χρονη Ελληνίδα και τη φίλη της - Φέρεται να της παρενοχλούσε

Διεθνή / ΗΠΑ: Άνδρας παρέσυρε και σκότωσε 17χρονη Ελληνίδα και τη φίλη της - Φέρεται να τις παρενοχλούσε

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων αναφέρουν ότι οι δύο έφηβες γνώριζαν τον νεαρό άνδρα, ενώ φέρεται να είχε εκδοθεί εις βάρος του περιοριστική εντολή για παρενόχληση μίας εκ των δύο
LIFO NEWSROOM
 Ισραήλ: Πλοία του στολίσκου για τη Γάζα αναχαιτίστηκαν – Η Γκρέτα Τούνμπεργκ «ασφαλής και υγιής»

Διεθνή / Ισραήλ: Πλοία του στολίσκου για τη Γάζα αναχαιτίστηκαν – Η Γκρέτα Τούνμπεργκ «ασφαλής και υγιής»

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται η Γκρέτα Τούνμπεργκ, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται μεταξύ των επιβαινόντων στο αναχαιτισμένο πλοίο Alma
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη Fed - Το θέμα της απόλυσής της θα εξεταστεί τον Ιανουάριο

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη Fed - Το θέμα της απόλυσής της θα εξεταστεί τον Ιανουάριο

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να παύσει άμεσα την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της Fed, κατηγορώντας την ότι είχε καταθέσει παραπλανητικά στοιχεία σε τράπεζες όταν ζήτησε στεγαστικό δάνειο
LIFO NEWSROOM
«Μικρή Ντόχα»: Οι Αλ-Θάνι κατέχουν πια περισσότερα ακίνητα στο Λονδίνο από τον βασιλιά Κάρολο

Διεθνή / «Μικρή Ντόχα»: Οι Αλ-Θάνι κατέχουν πια περισσότερα ακίνητα στο Λονδίνο από τον βασιλιά Κάρολο

Η οικογένεια Αλ-Θάνι έχει συγκεντρώσει τεράστια αυτοκρατορία ακινήτων στο Λονδίνο ξεπερνώντας σε ιδιοκτησία το ατομικό απόθεμα του βασιλιά - Τελευταίες νομικές εξελίξεις και δημόσια συζήτηση φέρνουν το ζήτημα στο προσκήνιο
LIFO NEWSROOM
«Παρενόχληση από το ισραηλινό ναυτικό» καταγγέλλει ο στολίσκος για τη Γάζα

Διεθνή / Γάζα: «Παρενόχληση από το ισραηλινό ναυτικό» καταγγέλλει ο στολίσκος Global Sumud Flotilla

Το ναυτικό του Ισραήλ προετοιμάζεται να αναχαιτίσει περισσότερα από 50 σκάφη της αποστολής, σύμφωνα με το ισραηλινό δημόσιο δίκτυο Kan Στα σενάρια περιλαμβάνονται η ρυμούλκηση στο λιμάνι Άσντοντ ή η βύθιση ορισμένων σκαφών στη θάλασσα.
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Με προεδρικό διάταγμα εγγυάται την ασφάλεια του Κατάρ μετά τις ισραηλινές επιδρομές

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Με προεδρικό διάταγμα εγγυάται την ασφάλεια του Κατάρ μετά τις ισραηλινές επιδρομές

Το διάταγμα ορίζει ότι η Ουάσινγκτον θα θεωρεί κάθε ένοπλη επίθεση κατά του εδάφους, της κυριαρχίας ή των κρίσιμων υποδομών του Κατάρ ως απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας των ίδιων των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων για τις αμβλώσεις: «Δεν είναι υπέρ της ζωής όποιος στηρίζει θανατική ποινή»

Διεθνή / Πάπας Λέων για τις αμβλώσεις: «Δεν είναι υπέρ της ζωής όποιος στηρίζει τη θανατική ποινή»

«Κάποιος που δηλώνει ότι είναι κατά των αμβλώσεων αλλά αποδέχεται την απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών στις ΗΠΑ, δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί υπέρ της ζωής», πρόσθεσε
LIFO NEWSROOM
Κλιματική κρίση στην Αρκτική: Στρατιώτες εκπαιδεύονται πλέον σε βάλτους, λάσπες και έντομα

Διεθνή / Κλιματική κρίση στην Αρκτική: Στρατιώτες εκπαιδεύονται πλέον σε βάλτους, λάσπες και έντομα

Η Αρκτική αποδεικνύεται απρόβλεπτο πεδίο μάχης. Στρατιώτες του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται στη Σουηδία όχι μόνο για το ψύχος, αλλά και για τη λάσπη, τα κουνούπια και τις πλημμύρες που κάνουν τον ζεστό καιρό ακόμη πιο επικίνδυνο
LIFO NEWSROOM
Τραμπ κοντά σε συμφωνία 500 εκατ. δολαρίων με το Χάρβαρντ για σχολές επαγγελματικής κατάρτισης

Διεθνή / Τραμπ κοντά σε συμφωνία 500 εκατ. δολαρίων με το Χάρβαρντ για σχολές επαγγελματικής κατάρτισης

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι είναι κοντά σε συμφωνία 500 εκατ. δολαρίων με το Χάρβαρντ για την υποστήριξη σχολών επαγγελματικής κατάρτισης και την εκπαίδευση σε τεχνητή νοημοσύνη, ενώ η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση συνεχίζεται για ομοσπονδιακά κονδύλια και διεθνείς φοιτητές
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στις Φιλιππίνες: Χιλιάδες άστεγοι, δεκάδες νεκροί και φόβοι για νέες καταρρεύσεις

Διεθνή / Σεισμός στις Φιλιππίνες: Χιλιάδες άστεγοι, δεκάδες νεκροί και φόβοι για νέες καταρρεύσεις

Ένας ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ συγκλόνισε το νησί Σεμπού στις Φιλιππίνες, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 69 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες - Καταρρεύσεις κτιρίων, χάος στα νοσοκομεία και χιλιάδες άστεγοι επιτείνουν την τραγωδία, λίγες μόνο μέρες μετά από δύο τυφώνες που σάρωσαν τη χώρα
LIFO NEWSROOM