Το Ραντεβού στα Τυφλά, ο Κόλμαν Ντομίνγκο και η Ανίτα Έκμπεργκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το Ραντεβού στα Τυφλά, ο Κόλμαν Ντομίνγκο και η Ανίτα Έκμπεργκ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
O Μαστρογιάνι, η Ανίτα Έκμπεργκ και η θρυλική Dolce Vita επιστρέφουν για να κλείσουν τον κύκλο των φετινών θερινών επανεκδόσεων.
0

Παρά τον διψήφιο αριθμό νέων ταινιών την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των συνολικών εισιτηρίων μειώθηκε δραματικά.

Οι εταιρείες διανομής, όμως, δεν το βάζουν κάτω. Πάρτε ανάσα και ξεκινάμε.

Το θριλερίζον Woman of the Hour αναδεικνύει μια ταλαντούχα δημιουργό που ακούει στο όνομα Άνα Κέντρικ. Ναι, η πρωταγωνίστρια του Pitch Perfect, του Up in the Air και του A Simple Favor πέρασε πίσω από την κάμερα και μας εξέπληξε ευχάριστα.

Mιλώντας για σκηνοθετικά ντεμπούτα, το Banel e Adama αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση για τους φίλους του arthouse σινεμά και συστήνει μια δημιουργό με πολύ κινηματογραφική ματιά, την Σενεγαλέζα Ραμάτα Τουλαγέ-Σι.

Το Ραντεβού στα Τυφλά, ο Κόλμαν Ντομίνγκο και η Ανίτα Έκμπεργκ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το θριλερίζον «Woman of the Hour» αναδεικνύει μια ταλαντούχα δημιουργό που ακούει στο όνομα Άνα Κέντρικ.

Το Sing Sing αποτελεί τον πρώτο σοβαρό «οσκαρισμό» της φθινοπωρινής σεζόν, με τον Κόλμαν Ντομίνγκο να θεωρείται από τους περισσότερους οσκαρικούς αναλυτές «σιγουράκι» για την πεντάδα του Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Το Slow ήταν η επίσημη πρόταση της Λιθουανίας για το περσινό Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Πεντάδα δεν μπήκε, αλλά έδωσε στους απανταχού ασέξουαλ την κινηματογραφική ερωτική ιστορία που δικαιούνται.

Ρομπέν Καμπιγιό και Λατζ Λι απογοήτευσαν με τα Red Island και Les Indesirables αντίστοιχα, τα οποία ψάχνουν το κοινό τους εκτός φεστιβαλικού κυκλώματος.

Το AfrAId κερδίζει άνετα τον τίτλο της χειρότερης ταινίας τρόμου που βρήκε διανομή εδώ και πολύ καιρό, το αγγλόφωνο Sparrow’s Call διαθέτει ελληνική συμμετοχή στο σενάριο και μπροστά από τον φακό, το 10 Lives γουργουρίζει προσπαθώντας να προσελκύσει ανήλικους φίλους των αιλουροειδών, ενώ το Dourgouti Town εκπροσωπεί το ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Τέλος, ο Μαστρογιάνι, η Ανίτα Έκμπεργκ και η θρυλική Dolce Vita επιστρέφουν για να κλείσουν τον κύκλο των φετινών θερινών επανεκδόσεων.  

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος έχει έναν βράχο από τον Άρη αξίας 5,3 εκατ. δολαρίων; Οι ΗΠΑ τον κατέσχεσαν

Πολιτισμός / Ποιος έχει έναν βράχο από τον Άρη αξίας 5,3 εκατ. δολαρίων; Οι ΗΠΑ τον κατέσχεσαν

Ο μεγαλύτερος γνωστός μετεωρίτης από τον Άρη που έχει βρεθεί στη Γη πουλήθηκε από τον Sotheby’s για 5,3 εκατ. δολάρια. Τώρα βρίσκεται στα χέρια των αμερικανικών αρχών, ενώ Νίγηρας, Αλγερία, έμποροι και οίκοι δημοπρασιών μπλέκονται σε μια υπόθεση αμφισβητούμενης προέλευσης.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ ζήτησε από το κοινό να σταματήσει να βιντεοσκοπεί την παράστασή της

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ ζήτησε από το κοινό να αφήσει κάτω τα κινητά: «Να είμαστε παρόντες»

Η Κέιτ Μπλάνσετ ζήτησε από το κοινό του «Electra/Persona» στο National Theatre του Λονδίνου να μη βιντεοσκοπεί την παράσταση, λέγοντας ότι το θέατρο είναι ένας από τους λίγους χώρους όπου μπορούμε ακόμη «απλώς να είμαστε μαζί και παρόντες»
THE LIFO TEAM
Nan Goldin: «Είναι το Ολοκαύτωμα στα κινητά μας»

Πολιτισμός / Ναν Γκόλντιν: «Είναι το Ολοκαύτωμα στα κινητά μας»

Το νέο βιβλίο του Μπέντζαμιν Μόζερ επιστρέφει στη βραδιά στην Αρλ όπου η Γκόλντιν χρησιμοποίησε τη μορφή με την οποία επί δεκαετίες κατέγραφε τη δική της κουίρ κοινότητα για μια δημόσια προβολή εικόνων από τη Γάζα.
THE LIFO TEAM
Ναόμι Γουότς στο Σαν Σεμπαστιάν: «Οι μειονότητες δέχονται επίθεση, είναι φρικτό και απαράδεκτο»

Πολιτισμός / Ναόμι Γουότς: «Οι μειονότητες δέχονται επίθεση, είναι φρικτό και απαράδεκτο»

Λίγες ώρες πριν παραλάβει το βραβείο Donostia στο Σαν Σεμπαστιάν, η Ναόμι Γουότς μίλησε για τις ηλικιακές διακρίσεις στο Χόλιγουντ, τον Ντέιβιντ Λιντς και την άνοδο του μίσους. Και εξήγησε γιατί η υπεράσπιση της LGBTQ+ κοινότητας είναι για την ίδια προσωπική υπόθεση.
THE LIFO TEAM
«Γερνάω χωρίς εσένα»: Τα γράμματα δύο queer καλλιτεχνών που δεν μπόρεσαν να αντικαταστήσουν ο ένας τον άλλον

Πολιτισμός / «Γερνάω χωρίς εσένα»: Τα γράμματα δύο queer καλλιτεχνών που δεν μπόρεσαν να αντικαταστήσουν ο ένας τον άλλον

Στο καινούργιο Artforum, δύο γράμματα του Σκοτ Μπέρτον και του Εντουάρντο Κόστα από το 1973 ανοίγουν για λίγο μια σχέση γεμάτη τέχνη, γκόμενους, χρέη, Bowie, Watergate και κάτι πολύ πιο δύσκολο να ονομαστεί: έναν άνθρωπο που εξακολουθεί να θυμάται ποιος είσαι όταν εσύ το έχεις ξεχάσει.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ