Οι επικεφαλής των ΜΙ6 και CIA για το Ιράν: Σχεδιάζονται αντίποινα, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε

Πόλεμος στην Ουκρανία και τη Γάζα: Τι λένε οι επικεφαλής των ΜΙ6 και CIA Facebook Twitter
O επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς/Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας Ρίτσαρντ Μουρ και ο διευθυντής της CIA Oυίλιαμ Μπερνς παρουσίασαν τις απόψεις τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τη Λωρίδα της Γάζας. 

Οι δύο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών παρουσίασαν τις θέσεις τους για τα δύο ανοιχτά πολεμικά μέτωπα που απασχολούν τον πλανήτη αυτό της Ουκρανίας αλλά και της Γάζας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των Financial Times στο Λονδίνο. 

Σύμφωνα με τον Μουρ, διευθυντή της Secret Intelligence Service (Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών, SIS, MI6), είναι πολύ «νωρίς» για να εκτιμηθεί για πόσο καιρό οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, μέρος της οποίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους. 

Από την πλευρά του ο Μπερνς χαρακτήρισε την ουκρανική επιχείρηση στο Κουρσκ «σημαντικό τακτικό επίτευγμα». 

Ο Μουρ πρόσθεσε εξάλλου ότι εκτιμά πως το Ιράν συνεχίζει να σχεδιάζει τα αντίποινά του για τον φόνο του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε στην Τεχεράνη στα τέλη Ιουλίου, για τον οποίο κατηγορεί το Ισραήλ. 

«Εκτιμώ ότι θα προσπαθήσουν και δεν θα μπορούμε να χαλαρώσουμε», σημείωσε. 

Παράλληλα ο Μπερνς, που είναι και επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ που εργάζεται για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί μια πιο λεπτομερής πρόταση για κατάπαυση του πυρός. 

«Θα κάνουμε αυτή την πιο λεπτομερή πρόταση, ελπίζω τις επόμενες μερικές ημέρες, και μετά θα δούμε», επεσήμανε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM
Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM