Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι και 24 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι και 24 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi (αρχείου)
0

Δύο θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 24 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 

Από την αρχή της περιόδου 2024 μέχρι την 21η Αυγούστου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 100 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου στη χώρα, εκ των οποίων τα 76 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 24 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις / δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. 

Όπως ενημερώνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν και δηλώθηκαν 24 νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, τρία εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού  και συγκεκριμένα στην Αλβανία, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση. 

Συνολικά έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 83 έτη, εύρος 61 – 92 έτη), εκ των οποίων οι δύο καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό (το 75-80%) παραμένουν ασυμπτωματικοί. Άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και άτομα με ανοσοκαταστολή ή χρόνια υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό να εμφανίσουν σοβαρή νόσο. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM