Σέριφος: Στα όριά του το σύστημα υδροδότησης

Σέριφος: Στα όριά του το σύστημα υδροδότησης Facebook Twitter
0

Η λειψυδρία έχει φτάσει περιοχές στα όριά τους φέτος και η Σέριφος ήταν από τα πρώτα νησιά που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το νερό.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορυφή της τουριστικής περιόδου αλλά οι οικισμοί του νησιού τροφοδοτούνται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, δήμαρχος Σερίφου. Προσπαθούμε να μην υπάρχουν διακοπές γιατί σε δίκτυα τόσο πεπαλαιωμένα μπορεί να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα, πρόσθεσε.

Το νερό του νησιού προέρχεται τόσο από πηγές, όσο και από γεωτρήσεις αλλά και το φράγμα. Σύμφωνα με τον κ. Ρεβίνθη, το φράγμα έχει να γεμίσει από τον χειμώνα του 2019. Τους τελευταίους δύο χειμώνες μάλιστα έχει βρέξει συνολικά μόνο τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας. Ύστερα από την πενταετή αυτή ανομβρία, σήμερα απομένουν στο φράγμα μόλις 10.000 κυβικά μέτρα νερό –όταν η μέγιστη χωρητικότητα του αγγίζει τις 720.000.

Πριν από μία εβδομάδα τέθηκε σε λειτουργία και μονάδα αφαλάτωσης που μας βοηθά αυτήν την ώρα με την κορύφωση της κατανάλωσης, κατέληξε και αναμένουμε τις βροχοπτώσεις του φθινοπώρου στη συνέχεια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ BYRON ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΑΝΔΡΑ

Ελλάδα / Καταστροφές από την κακοκαιρία Byron: Αυτοκίνητα σε αυλές σπιτιών - Ποτάμια οι δρόμοι στη Νέα Πέραμο

Μια «απέραντη λίμνη» το αεροδρόμιο στα Μέγαρα - Ανέβηκε η στάθμη του νερού στον Κηφισό - «Μας ξύπνησαν μνήμες του παρελθόντος» λέει ο αντιδήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας
LIFO NEWSROOM
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ BYRON ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΑ ΙΧ ΕΚΓΥΟΣ

Ελλάδα / Κακοκαιρία Byron: Δραματικές διασώσεις από σπίτια και αυτοκίνητα - Έγκυος σε σπίτι που πλημμύρισε

Διάσωση οικογένειας από ρεματιά στη Μάνδρα – «Έχουν πλημμυρίσει σπίτια στη Νέα Πέραμο, δεν κινδυνεύσαν άνθρωποι» - Πιθανή η υπερχείλιση του Σαρανταπόταμου στην Ελευσίνα - Πάνω από 300 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική
LIFO NEWSROOM