Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν γνωρίζει τι είναι και πώς αποκαλείται το FIR

Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν γνωρίζει τι είναι και πώς αποκαλείται το FIR Facebook Twitter
Ευάγγελος Αντώναρος / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Εκτέθηκε στο Χ (Twitter) ο υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αντώναρος, καθώς αποδείχθηκε πως δεν γνωρίζει τι είναι και πώς αποκαλείται το FIR - που χρησιμοποιείται για να περιγράψει συγκεκριμένα τμήματα εναέριου χώρου ενός κράτους.

Ο δημοσιογράφος και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί Νέας Δημοκρατίας το 2004-2007, ταξίδευε αεροπορικώς από το Βερολίνο στην Αθήνα και θέλησε να στηλιτεύσει τον πιλότο και την αεροπορική εταιρεία, διότι κατά τη γνώμη του, αγνοούν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το υποτιθέμενο «σφάλμα» του πιλότου είναι ότι μίλησε για «FIR Σκοπίων» και όχι «Βόρειας Μακεδονίας», όπως ο κ. Αντώναρος πίστευε πως είναι το σωστό. Ωστόσο, η σωστή ονομασία για το FIR, δίδεται από την πρωτεύουσα του κράτους ή άλλη πόλη/περιφέρεια και όχι από την ονομασία της χώρας.

Καθώς η πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας είναι τα Σκόπια, ο πιλότος και η αεροπορική εταιρεία ήταν απολύτως σωστές, ενώ ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι πλέον αποδέκτης εκατοντάδων διορθώσεων και επικρίσεων στο X.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν γνωρίζει τι είναι και πώς αποκαλείται το FIR Facebook Twitter

Η Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων (ΠΠΠ, Αγγλικά: Flight Information Region - FIR) είναι αεροπορικός όρος και χρησιμοποιείται για να περιγράψει εναέριο χώρο συγκεκριμένης έκτασης όπου παρέχεται κάποια Υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων και κάποια υπηρεσία προειδοποιήσεως. Είναι ο μεγαλύτερος τακτικός διαχωρισμός του εναέριου χώρου σε χρήση παγκοσμίως σήμερα, όπως διαβάζουμε στη Wikipedia. Όπως επισημαίνεται, δεν είναι απαραίτητο ο εναέριος χώρος να ταυτίζεται με μία χώρα, καθώς ενδέχεται να διαιρεμένος σε περιφερειακές ΠΠΠ.

 
 
 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM