Βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού στη Φλόριντα έπιασε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με «λάσο»

Βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού στη Φλόριντα έπιασε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με «λάσο» Facebook Twitter
0

Ένας 71χρονος άνδρας στη Φλόριντα συνελήφθη επειδή έπιασε έναν αλιγάτορα 2,5 μέτρων με «λάσο», τον έδεσε σε φράχτη και μετά τηλεφώνησε στην αστυνομία για να αναφέρει το συμβάν.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρέβαρντ στη Φλόριντα διέταξε την σύλληψη του 71χρονου Ρόμπερτ Κόλιν στις 31 Ιουλίου στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, μία ώρα έξω από το Ορλάντο. Ο Κόλιν είπε στους αστυνομικούς πως πήγε σε ένα τοπικό κανάλι με σκοπό να παγιδεύσει τον αλιγάτορα, που είχε εντοπίσει νωρίτερα, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο 71χρονος άνδρας.

Ο 71χρονος χρησιμοποίησε ένα λευκό νάιλον σχοινί ως λάσο για να πιάσει το ερπετό. Όπως ο ίδιος ανέφερε στην κατάθεσή του, κατόρθωσε να ακινητοποιήσει με το «λάσο» τον αλιγάτορα και τον έδεσε στον φράχτη του καναλιού. Αμέσως μετά ο Κόλιν κάλεσε τον αριθμό 911 (αντίστοιχο του 100 στην Ελλάδα) και ανέφερε στους αστυνομικούς πως βρήκε τον αλιγάτορα δεμένο στο σημείο. Όμως, βίντεο από παρακείμενη κάμερα ασφαλείας «πρόδωσε» τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς στην κατοικία του, που βρίσκεται κοντά στο κανάλι, όπου ο 71χρονος «αιχμαλώτισε» τον αλιγάτορα.

Ο Ρόμπερτ Κόλιν, βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού, συνελήφθη με τις κατηγορίες της παράνομης δολοφονίας, κατοχής ή αιχμαλωσίας αλιγάτορα αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 2.500 δολάρια. Η δίκη του έγινε την Πέμπτη 1η Αυγούστου, όμως ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το παρών. Ο Κόλιν δήλωσε στα τοπικά μέσα πως δεν γνώριζε ότι παρανόμησε όταν παγίδευσε το ερπετό και υποστήριξε πως η πρόθεσή του ήταν να προστατεύσει τα άλλα ζώα της περιοχής από τον αλιγάτορα. Μάλιστα, ανέφερε πως κάλεσε το γραφείο του σερίφη, ώστε να ειδοποιηθούν οι Αρχές για την άγρια ζωή και να σπεύσουν στην περιοχή για να απομακρύνουν το ερπετό.

«Έδεσα ένα σχοινί γιατί είδα ένα ρύγχος να εξέχει από τον σωλήνα. Πιάστηκε η άνω σιαγόνα του στο σχοινί, προσπάθησε να φύγει, αλλά ήταν, ήδη, δεμένος εκεί», δήλωσε ο Κόλιν και ανέφερε πως αστειεύτηκε όταν είπε στους αστυνομικούς ότι είχε βρει τον αλιγάτορα, ήδη, δεμένο στο σημείο, όταν τους κάλεσε. «Αυτή είναι μια δημόσια περιοχή και ταΐζουν, βέβαια, τις χελώνες. Έτσι, νόμιζα πως θα βοηθήσω, αυτή ήταν η πρόθεσή μου», δήλωσε ο 71χρονος. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Κόλιν ήθελε να προστατεύσει από τον αλιγάτορα τις χελώνες που ζουν στο κανάλι και που ο ίδιος και άλλοι κάτοικοι ταΐζουν εδώ και χρόνια. Εκπρόσωπος από το γραφείο του σερίφη δήλωσε πως το ερπετό υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM