«Πόρτα» στα σχέδια της Χ.Α. για τράπεζα «καθαρού» αίματος

«Πόρτα» στα σχέδια της Χ.Α. για τράπεζα «καθαρού» αίματος Facebook Twitter
1

«Πόρτα» στα σχέδια της Χρυσής Αυγής να δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος μόνο για Έλληνες, με αιμοδοσίες μεταξύ μελών και φίλων, βάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και το νοσοκομείο Σωτηρία, στο οποίο η οργάνωση είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να κάνει τις αιμοδοσίες.

Η πρόθεση της Χρυσής Αυγής και η αναφορά του Σωτηρία σε σάιτ της οργάνωσης είχε προκαλέσει την αντίδραση της ένωσης  των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ)  που σε ανακοίνωση της τόνιζε ότι: «Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι αληθινή η είδηση πως δημόσιο νοσοκομείο έκανε δεκτή τέτοια παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση, περιμένουμε άμεσα επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις από τα νοσοκομεία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

Στο σάιτ iatropedia ο διοικητής του Σωτηρία Γιάννης Στεφάνου βάζει «πάγο» στα  σχέδια της οργάνωσης για «αίμα προέλευσης» λέγοντας: «Δηλώνω κατηγορηματικά πως τηρείται ότι ισχύει για όλους τους αιμοδότες. Όλοι δίνουν αίμα με τους διεθνείς κανόνες και αυτό διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα. Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση».

 

«Πόρτα» στα σχέδια της Χ.Α. για τράπεζα «καθαρού» αίματος Facebook Twitter

Πάντως σε ανακοίνωση της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στην Καρδίτσα γίνεται γνωστό ότι δημιουργήθηκε Τράπεζα Αίματος μόνο για Έλληνες. Μέλη της οργάνωσης φωτογραφίζονται μπροστά από το τμήμα αιμοδοσίας νοσοκομείου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Ελλάδα / Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του ελληνικού FBI - Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών τέσσερα άτομα που κινούνταν στο σημείο λίγα λεπτά πριν την ισχυρή έκρηξη
LIFO NEWSROOM
«Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ελλάδα / «Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας, ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε τη λήξη της κινητοποίησής του, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» - Τα αιτήματά του ικανοποιήθηκαν, ενώ η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά για «μια μεγάλη νίκη απέναντι στο σκοτάδι»
LIFO NEWSROOM