Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Πόλο: Η εθνική νίκησε στα πέναλτι το Μαυροβούνιο και «βλέπει» 8άδα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

H εθνική πόλο των ανδρών διπλασίασε τις νίκες της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με το Μαυροβούνιο, επικράτησε 17-16 στα πέναλτι και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου με πέντε βαθμούς, πίσω από την «απόλυτη» Ιταλία. Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος 12-12, με την ελληνική ομάδα να δέχεται την ισοφάριση δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Επόμενο ματς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι την Πέμπτη (1/8), στις 11:30 π.μ., με αντίπαλο τις ΗΠΑ.

Το ματς ξεκίνησε με μία πολύ περίεργη φάση, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό ο Βλάνταν Σπάιτς μπήκε αντικανονικά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να αντιληφθεί ότι οι διαιτητές είχαν ακυρώσει γκολ του Φουντούλη, οπότε δεν υπήρχε διακοπή και η αλλαγή έπρεπε να γίνει «χέρι με χέρι».

Οι διαιτητές, αφού εξέτασαν τη φάση στο βίντεο, απέβαλαν με αντικατάσταση τον 27χρονο φουνταριστό και καταλόγισαν πέναλτι υπέρ της εθνικής, με το οποίο ο Γενηδουνιάς άνοιξε το σκορ. Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε όμως να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ, καθώς ο Πόπαντιτς «απάντησε» με δύο διαδοχικά γκολ και το Μαυροβούνιο προηγήθηκε 4-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, έχοντας 3/3 με παίκτη παραπάνω, έναντι 0/3 της «γαλανόλευκης». Η διαφορά, μάλιστα, θα μπορούσε να φτάσει στα τρία τέρματα, αν ο Ζερδεβάς δεν σταματούσε στην εκπνοή το σουτ του Βίντοβιτς σε κόντρα. Ακόμη ένας καλά παιγμένος παραπάνω έφερε το Μαυροβούνιο στο +3 (5-2) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με την εθνική να μειώνει προσωρινά σε 5-4, αλλά να δέχεται αμέσως δύο πολύ γρήγορα και «εύκολα» γκολ, για να τελειώσει το ημίχρονο 7-5.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βελτίωσαν την άμυνά τους, περιόρισαν τις αποβολές, αλλά δυσκολεύονταν στην επίθεση και δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, παρότι είχαν τις ευκαιρίες. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα έχασε τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που αποβλήθηκε με αντικατάσταση, με το σκορ στο 9-7, όμως οι Μαυροβούνιοι έχασαν τον παίκτη παραπάνω και ο Βλαχόπουλος μείωσε στο γκολ (9-8), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο ίδιος παίκτης έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, σε επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα, και ο Πόπαντιτς με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +2. Η εθνική συνέχισε να κερδίζει αποβολές και, όταν αξιοποίησε δύο συνεχόμενες, ισοφάρισε σε 10-10 με τον Καλογερόπουλο, 4΄08΄΄ πριν τη λήξη. Ο Βίντοβιτς έδωσε ξανά προβάδισμα στο Μαυροβούνιο, ο Σκουμπάκης «απάντησε» από την περιφέρεια και ο Βλαχόπουλος με γκολ στον παραπάνω, 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα.

Ο Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς πήρε τάιμ-άουτ και πέρασε στην επίθεση και τον τερματοφύλακα Τεσάνοβιτς, οι διαιτητές χρέωσαν αποβολή στον Σκουμπάκη και ο Βασίλιε Ράντοβιτς στα δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη διαμόρφωσε το 12-12 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα», τα πάντα κρίθηκαν -όπως αποδείχθηκε- στο πρώτο πέναλτι, όπου ο Τζούρτζιτς «σημάδεψε» το δοκάρι. Στη συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν απόλυτα εύστοχοι (παρότι οι προπονητές άλλαξαν τερματοφύλακες μετά την τρίτη σειρά εκτελέσεων) και η εύστοχη εκτέλεση του Αργυρόπουλου έδωσε στην εθνική τη νίκη και τους δύο βαθμούς, που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα  4-2, 3-3, 2-3, 3-4 / Στα πέναλτι: 4-5

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 3, Πέρκοβιτς 1, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 5, Βίντοβιτς 2, Τζούρτζιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΡΑΟΛΥΠΜΙΟΝΙΚΗΣ

Αθλητισμός / Καρολίνα Πελενδρίτου: Οι άνθρωποι σε αντιμετωπίζουν είτε ως ήρωα είτε ως «καημένο» λέει η Παραολυμπιονίκης

Όσα είπε η Παραολυμπιονίκης για το δέσιμο με τον σκύλο-οδηγό της, το περιστατικό με τον οδηγό ταξί που τη στενοχώρησε και την αντιμετώπιση από την κοινωνία
THE LIFO TEAM
Στημένοι αγώνες μπάσκετ: Για «σκευωρία» μιλά η πλευρά Λιόλιου – Τι απαντά ο πρώην διαιτητής για τα 820.000 ευρώ

Αθλητισμός / Στημένοι αγώνες μπάσκετ: Για «σκευωρία» μιλά η πλευρά Λιόλιου – Τι απαντά ο πρώην διαιτητής για τα 820.000 ευρώ

Αρχίζουν την Παρασκευή οι απολογίες των έξι κατηγορουμένων – Την Κυριακή στον ανακριτή ο πρόεδρος της ΕΟΚ – Παραστατικά που δικαιολογούν τα 820.000 ευρώ επικαλείται ο πρώην διαιτητής
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Στημένοι αγώνες στο μπάσκετ: 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες σε δεύτερο σπίτι – Στον ανακριτή οι έξι

Στην Ευελπίδων ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι – Οι νέες πληροφορίες για τα μετρητά που εντοπίστηκαν στις έρευνες και η δικογραφία για χειραγώγηση περίπου 50 αγώνων
THE LIFO TEAM