20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

Νέα «γκάφα» Μπάιντεν: «Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα ως η πρώτη μαύρη γυναίκα στο πλευρό ενός μαύρου προέδρου»

Νέα «γκάφα» Μπάιντεν: «Ειμαι υπερήφανος που υπηρέτησα ως η πρώτη μαύρη γυναίκα στο πλευρό ενός μαύρου προέδρου» Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις/ Φωτ.: EPA
0

Μπέρδεψε τα λόγια του για άλλη μία φορά ο Τζο Μπάιντεν, δίνοντας εκ νέου αφορμή στους επικριτές που ζητούν την απόσυρσή του από την κούρσα για την εκλογή νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη του στο WURD της Φιλαδέλφειας ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον εαυτό του την «πρώτη μαύρη γυναίκα» που υπηρέτησε με «έναν μαύρο πρόεδρο».

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανη που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε μαζί με μαύρο πρόεδρο. Περήφανος που συνεργάζομαι με την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε γιατί είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 81χρονος πρόεδρος ήθελε να αναφερθεί στην Καμάλα Χάρις και τον διορισμό της ως της πρώτης μαύρης γυναίκας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα. Όμως μπέρδεψε τα λόγια του και αναφέρθηκε σε αυτή στο πρώτο πρόσωπο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε την Τετάρτη απανωτές συνεδριάσεις με υψηλόβαθμους Δημοκρατικούς και στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας, καθώς «ζύγιζε το μέλλον του» μετά το καταστροφικό debate με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπάιντεν παρέθεσε γεύμα κεκλεισμένων των θυρών με την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις στον Λευκό Οίκο, καθώς αυξάνονται οι εικασίες για το αν θα είναι εκείνη που θα τον αντικαταστήσει ως υποψήφιο του κόμματος στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, οι δύο τους συμμετείχαν σε μία τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της εκστρατείας των Δημοκρατικών όπου ο κ. Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην κούρσα και η κ. Χάρις επανέλαβε την υποστήριξή της. 

Διεθνή
0

20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM