Χρυσοχοΐδης: «Χθες είχαμε 61 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας»

Χρυσοχοΐδης: «Χθες είχαμε 61 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας» Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι εξ αυτών προέκυψαν 350 συλλήψεις, ενώ όπως σημείωσε χθες βράδυ σημειώθηκαν 61 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία τα μισές συλλήψεις έγιναν στην Αττική.

Ακολούθως ανέφερε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Επίσης ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button. Πάνω από 2.000 γυναίκες έχουν την εφαρμογή και κάθε εβδομάδα προστίθενται περίπου 10-20 Panic button.

Αναφερόμενος στο θέμα των νησιών που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός τους, δήλωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις, όπως στη Μύκονο όπου υπηρετούν μόνιμα 50 αστυνομικοί, ενισχύθηκαν με 120, ενώ θα προστεθούν και άλλοι.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην εντατικοποίηση των τροχαίων ελέγχων, λέγοντας πως πολλοί ασυνείδητοι νοικιάζουν οχήματα σε ανήλικους με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά τροχαία και να δυσφημείται και η χώρα, επίσης προανήγγειλε την πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών και αναδιάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας, ώστε να γίνει πιο λειτουργική.

Για τη βία των ανηλίκων τόνισε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, έχουν μειωθεί κατά 20% τα περιστατικά, μετά από στοχευμένους ελέγχους, κατά κύριο λόγο γυναικών αστυνομικών και περιμετρικά αυτών δυνάμεις με πολιτικά. Έχουν γίνει συλλήψεις γονέων που έχουν την ευθύνη.

«Πάει καλά» το θέμα δήλωσε ο υπουργός αλλά χρειάζονται επιπλέον αντίμετρα, καθώς και το bullying στα σχολεία. «Έχουμε μία καλή εξέλιξη, αλλά συνεχίζω να ανησυχώ πολύ», ανέφερε ο υπουργός. Απέδωσε τα φαινόμενα της βίας ανηλίκων σε παραστάσεις που έχουν από την καθημερινή τους ζωή, αναφέροντας και πάλι τις ευθύνες των γονέων. Είπε πως στα φαινόμενα βίας ανηλίκων, οι αρπαγές κινητών, οι «βεντέτες», είναι οι πιο συχνές αφορμές.

Για τα τροχαία δήλωσε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι δυνάμεις της τροχαίας και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι. Χαρακτήρισε ως πιο σοβαρές αιτίες την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και την ομιλία στο κινητό όταν οδηγούμε. Επίσης η μέθη και η μη χρήση κράνους αποτελούν βασικές αιτίες δυστυχημάτων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM