Γάζα: Ο ηγέτης της Χαμάς Χανίγε λέει «ναι» στην πρόταση εκεχειρίας του Μπάιντεν

Γάζα: Ο ηγέτης της Χαμάς Χανίγε λέει «ναι» στην πρόταση εκεχειρίας του Μπάιντεν Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η απάντηση της Χαμάς στην πιο πρόσφατη πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα συνάδει με τις αρχές που διατυπώνονται στο σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της εδρεύουσας στο Κατάρ οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγε, σε τηλεοπτική ομιλία με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του Μπαϊραμιού.

«Η Χαμάς και οι (παλαιστινιακές) οργανώσεις είναι έτοιμες για μια συνολική συμφωνία που θα συνεπάγεται κατάπαυση του πυρός, αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, την ανοικοδόμηση όσων καταστράφηκαν και συνολική συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων», είπε ο Χανίγε, αναφερόμενος στην ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Στις 31 Μαΐου, ο Μπάιντεν παρουσίασε αυτό που χαρακτήρισε ισραηλινή πρόταση “τριών φάσεων” που θα περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα καθώς και σταδιακές ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Η Αίγυπτος και το Κατάρ - που μαζί με τις ΗΠΑ μεσολαβούν ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ - δήλωσαν στις 11 Ιουνίου ότι έχουν λάβει απάντηση από τις παλαιστινιακές οργανώσεις στο σχέδιο των ΗΠΑ, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ενώ το Ισραήλ δήλωσε πως η Χαμάς απέρριψε σημαντικά στοιχεία του σχεδίου των ΗΠΑ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς είπε στο Reuters πως οι αλλαγές που ζήτησε η οργάνωση “δεν είναι σημαντικές”.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ STARLINK

Διεθνή / Ουκρανία: Παραμένουν τα όρια ταχύτητας στο Starlink, παρά τους ισχυρισμούς Τραμπ περί αποκατάστασης

Τα τεχνικά προβλήματα του Κιέβου με τα δορυφορικά συστήματα του Έλον Μασκ εκδηλώνονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τραμπ και Ζελένσκι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΝΥΑ ΝΑΙΡΟΜΠΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ

Διεθνή / Κένυα: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο στο Ναϊρόμπι – Φόβοι για πολλούς εγκλωβισμένους

Μια γυναίκα ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια, ενώ συγγενείς αγνοουμένων αναφέρουν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα για βοήθεια – Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο
THE LIFO TEAM
«Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Meta

Διεθνή / «Πόλεμος» Ζούκερμπεργκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Meta

Ο επικεφαλής της Meta ζήτησε σημαντική αύξηση των αποδοχών του και έθεσε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια, σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις που οδήγησαν μέλη του ΔΣ να εξετάσουν ακόμη και την παραίτησή τους
THE LIFO TEAM