Εμανουέλ Μακρόν: Δεν θα παραιτηθεί αν χάσει τις βουλευτικές εκλογές

Εμανουέλ Μακρόν: Δεν θα παραιτηθεί αν χάσει τις βουλευτικές εκλογές Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επανέλαβε σε σημερινές του δηλώσεις πως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, σε περίπτωση που χάσει τις βουλευτικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σε συσπείρωση όλους όσους λένε «όχι στα άκρα», πριν ή μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Υπενθυμίζεται πως ανακοίνωσε εθνικές εκλογές μετά τη συντριβή του στις Ευρωεκλογές, στις οποίες κέρδισε η ακροδεξιά, την οποία κατηγόρησε για "αμφισημία" απέναντι στη Ρωσία και πως θέλει την έξοδο από το ΝΑΤΟ.

«Εύχομαι πως θα συσπειρωθούν, όταν έρθει η στιγμή, πριν ή μετά (τις εκλογές), οι γυναίκες και οι άνδρες καλής θέλησης θα πουν μαζί όχι στα άκρα», ανέφερε μεταξύ άλλων, αναθέτοντας στην προεδρική πλειοψηφία να ξεκινήσει συζητήσεις με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και γυρίζοντας την πλάτη στην ακροδεξιά, που πρεσβεύει «τον αποκλεισμό», και στην άκρα αριστερά την οποία κατηγορεί «για αντισημιτισμό και αντικοινοβουλευτισμό».

«Η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και η ανακοίνωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ήταν η μόνη δυνατή απάντηση στην ισχυρή επίδοση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «η επιστροφή στον κυρίαρχο λαό είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική δημοκρατική απόφαση σε αυτό το πλαίσιο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM