Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Στη Θεσσαλία ο Βασίλης Κικίλιας

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Στη Θεσσαλία ο Βασίλης Κικίλιας Facebook Twitter
Εικόνα από τις μεγάλες πλημμύρες του παρελθόντος έτους στη Θεσσαλία
0

Στη Θεσσαλία μεταβαίνει, για προληπτικούς λόγους, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας.

«Συγκλήθηκε πάλι σήμερα το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, η οποία αναβάθμισε μερικώς την κακοκαιρία η οποία θα περάσει τις επόμενες ώρες από τη χώρα μας και με βάση αυτά τα δεδομένα, για προληπτικούς λόγους, αναχωρώ για τη Θεσσαλία όπου στις 3 η ώρα το μεσημέρι θα γίνει Συντονιστικό, εκεί που έχουν αναπτυχθεί ούτως η άλλως οι δυνάμεις Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Στρατού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μετεωρολόγοι και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου μιλούν για μία κακοκαιρία η οποία θα πλήξει -κατά κύριο λόγο- τις μεταπογευματινές, βραδινές ώρες και μέχρι τα ξημερώματα τη Θεσσαλία. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης μηνυμάτων 112 στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Πηγαίνω εκεί καθ' ότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη και το πεδίο εκεί οπότε πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή», επεσήμανε ο υπουργός ενώ ανέφερε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να περάσει και από άλλες περιοχές, όπως η Πιερία, η Βόρεια Εύβοια, οι Σποράδες, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και ίσως ένα κομμάτι της Χαλκιδικής. «Επαναλαμβάνω, σύντομης χρονικής διάρκειας απ' ότι φαίνεται με όγκο βροχής τα περίπου τα 90mm το 12ωρο ή στο σύνολο απ' ότι βλέπω τα 120mm στο 24ωρο. Με βάση τις υποδομές οι οποίες είναι ταλαιπωρημένες και με προβλήματα στη Θεσσαλία από την προηγούμενη μεγάλη θεομηνία, νομίζουμε -και για αυτό έχουμε κινηθεί ήδη τα τελευταία 24ωρα- όλος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος και εκεί», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Πολιτική / Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Η Αθήνα επαναλαμβάνει ότι το μνημόνιο του 2019 είναι άκυρο και δεν μπορεί να παραγάγει έννομα αποτελέσματα έναντι τρίτων κρατών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ SOCIAL MEDIA ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Πολιτική /  «Φαντάζομαι ότι αυτό δεν θα πάρει πολλά likes»: Βίντεο Μητσοτάκη για τον ηλικιακό «κόφτη» στα social media

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το όριο ηλικίας των 15 ετών για την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα – Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2027 και πώς θα γίνεται ο έλεγχος της ηλικίας
THE LIFO TEAM