Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Στη Θεσσαλία ο Βασίλης Κικίλιας

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Στη Θεσσαλία ο Βασίλης Κικίλιας Facebook Twitter
Εικόνα από τις μεγάλες πλημμύρες του παρελθόντος έτους στη Θεσσαλία
0

Στη Θεσσαλία μεταβαίνει, για προληπτικούς λόγους, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας.

«Συγκλήθηκε πάλι σήμερα το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, η οποία αναβάθμισε μερικώς την κακοκαιρία η οποία θα περάσει τις επόμενες ώρες από τη χώρα μας και με βάση αυτά τα δεδομένα, για προληπτικούς λόγους, αναχωρώ για τη Θεσσαλία όπου στις 3 η ώρα το μεσημέρι θα γίνει Συντονιστικό, εκεί που έχουν αναπτυχθεί ούτως η άλλως οι δυνάμεις Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Στρατού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μετεωρολόγοι και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου μιλούν για μία κακοκαιρία η οποία θα πλήξει -κατά κύριο λόγο- τις μεταπογευματινές, βραδινές ώρες και μέχρι τα ξημερώματα τη Θεσσαλία. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης μηνυμάτων 112 στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Πηγαίνω εκεί καθ' ότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη και το πεδίο εκεί οπότε πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή», επεσήμανε ο υπουργός ενώ ανέφερε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να περάσει και από άλλες περιοχές, όπως η Πιερία, η Βόρεια Εύβοια, οι Σποράδες, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και ίσως ένα κομμάτι της Χαλκιδικής. «Επαναλαμβάνω, σύντομης χρονικής διάρκειας απ' ότι φαίνεται με όγκο βροχής τα περίπου τα 90mm το 12ωρο ή στο σύνολο απ' ότι βλέπω τα 120mm στο 24ωρο. Με βάση τις υποδομές οι οποίες είναι ταλαιπωρημένες και με προβλήματα στη Θεσσαλία από την προηγούμενη μεγάλη θεομηνία, νομίζουμε -και για αυτό έχουμε κινηθεί ήδη τα τελευταία 24ωρα- όλος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος και εκεί», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM