Η Μαίρη Κατράντζου είναι η πρώτη δημιουργική διευθύντρια δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ του οίκου Bulgari

Η Μαίρη Κατράντζου, πρώτη δημιουργική διευθύντρια δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ του οίκου Bulgari Facebook Twitter
Φωτ. / Instagram
0

Η Μαίρη Κατράντζου είναι η πρώτη δημιουργική διευθύντρια δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ, του πολυτελούς οίκου Bulgari.

Σύμφωνα με τη Vogue, η θέση αυτή είναι νεοσύστατη στον οίκο και η Μαίρη Κατράντζου θα σχεδιάζει από δερμάτινες καθημερινές τσάντες, μέχρι μεταξωτές, μοναδικές και πολύ ιδιαίτερες τσάντες, τις οποίες θα κοσμούν ακριβά κοσμήματα. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, που υπενθυμίζεται πως η έδρα της είναι στο Λονδίνο όπου και μένει, αξίζει να σημειωθεί πως έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τα κοσμήματα.

«Πότε κάτι αλλάζει από το να θεωρείται ως κόσμημα στο να θεωρείται λειτουργικό και τι μπορούμε να κάνουμε στο ενδιάμεσο διάστημα; Εκεί είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το εκπληκτικό αρχείο της Bulgari. Μελετώντας τα πρωτότυπα και βλέποντας πώς μπορούν να μετασχηματιστούν, βλέπουμε αυτή την κατηγορία ως ένα δημιουργικό πεδίο για να το πετύχουμε. Αυτό για μένα είναι απίστευτο», ανέφερε για το νέο ξεκίνημά της η Μαίρη Κατράντζου.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι της σχεδιάστριας με τον διάσημο οίκο συναντιούνται. Το 2019 ο οίκος Bulgari της δάνεισε πολύτιμα κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια για μια επίδειξη μόδας που είχε διοργανώσει στον Ναό του Ποσειδώνα στην Αθήνα. Έπειτα η σχέση τους έγινε πιο στενή όταν το 2021, η Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε μια συλλογή από δερμάτινες τσάντες, στολισμένες με κοσμήματα, αντλώντας έμπνευση από το διάσημο μοτίβο του οίκου «serpenti».

Όμως στην πραγματικότητα η σχέση της με τον οίκο πηγαίνει πολύ πιο πίσω, καθώς ο ιδρυτής του Bulgari, Sotirio Bulgari, ήταν και αυτός Έλληνας. Η ίδια θυμάται ένα βιβλίο για την ιστορία του οίκου, καθώς η μητέρα της ήταν σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων με μία αρκετά πλούσια βιβλιοθήκη, αλλά και τη στιγμή που έλαβε ένα ρολόι Bulgari από τον πατέρα της ως δώρο για την αποφοίτηση της. «Η άφιξη της Μαίρης μας κάνει πολύ υπερήφανους. Μοιράζεται με την Bulgari όχι μόνο την ελληνική καταγωγή, αλλά κυρίως την αναζήτηση της αριστείας στην επιλογή των υλικών, τον τρόπο με τον οποίο μετασχηματίζονται με ιδιαίτερη έμφαση στη χειροτεχνία και το πάθος για τα χρώματα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jean-Christophe Babin, σε δήλωσή του.

«Είναι ένα νέο κεφάλαιο, το να βρίσκομαι σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα από τη δική μου εταιρεία. Η ταχύτητα με την οποία μπορεί να υλοποιηθεί μια ιδέα και να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο είναι εξαιρετικά ικανοποιητική για κάθε δημιουργό. Ο Άντι Γουόρχολ είχε πει: "Όταν βρίσκομαι στη Ρώμη, πηγαίνω πάντα στο Bulgari, γιατί είναι σαν να επισκέπτομαι την καλύτερη έκθεση σύγχρονης τέχνης". Απλά υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες εδώ», κατέληξε από την μεριά της η Μαίρη Κατράντζου.

Με πληροφορίες από Vogue US

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα contact sheets του Πίτερ Χούγιαρ δείχνουν τον καλλιτέχνη πριν γίνει μύθος

Πολιτισμός / Φίλοι, εραστές και δωμάτια: η Νέα Υόρκη του Πίτερ Χούγιαρ πριν γίνει μύθος

Το νέο βιβλίο Hujar: Contact και η έκθεση στο Morgan Library & Museum ανοίγουν τα contact sheets του Πίτερ Χούτζαρ: Σούζαν Σόνταγκ, Ντέιβιντ Βοϊνάροβιτς, Jackie Curtis, φίλοι, εραστές και δωμάτια της downtown Νέας Υόρκης, την ώρα που η ζωή δεν είχε ακόμη μετατραπεί σε μύθο..
THE LIFO TEAM
Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Πολιτισμός / Σώματα, ήλιος και queer ευφορία στη Σούγια

Ο φωτογράφος Dani D’Ingeo κατέγραψε το Nature Loves Courage στη νότια Κρήτη: ένα queer φεστιβάλ στην ακτογραμμή της Σούγιας, με σώματα που χορεύουν στο φως, FLINTA DJs, θάλασσα, ιδρώτα, αλάτι και μια διαφορετική εκδοχή της club κουλτούρας έξω από τα σκοτεινά υπόγεια της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμι Μπελ: «Τις μέρες που έπρεπε να κάνω σεξ με αγνώστους, σκεφτόμουν “ευτυχώς”»

Πολιτισμός / Τζέιμι Μπελ: «Τις μέρες που έπρεπε να κάνω σεξ με αγνώστους, σκεφτόμουν “ευτυχώς”»

Ο Τζέιμι Μπελ μιλά για το Half Man, τη νέα σκληρή σειρά του Ρίτσαρντ Γκαντ μετά το Baby Reindeer, τις εξαντλητικές σκηνές διαλόγου, την ανδρική ντροπή, τη σεξουαλική καταπίεση και το γιατί δεν μπορεί ακόμη να δει τον εαυτό του στην οθόνη.
THE LIFO TEAM
Ο Τόνι Λιούνγκ δεν παίζει τη μελαγχολία· την αφήνει να τον κοιτάζει

Πολιτισμός / Ο Τόνι Λιούνγκ δεν παίζει τη μελαγχολία· την αφήνει να τον κοιτάζει

Με αφορμή το Silent Friend της Ίλντικο Ενιέντι, ο Τόνι Λιούνγκ μιλά για την παιδική εγκατάλειψη, τη σιωπή που έγινε κινηματογραφική γλώσσα, το In the Mood for Love και τη συνεργασία με τον Γουόνγκ Καρ Γουάι που τον έσωσε από την υπαρξιακή πλήξη.
THE LIFO TEAM
Εθνική Λυρική Σκηνή – Πρόγραμμα 2026/27

Πολιτισμός / Τι θα δούμε την περίοδο 2026-27 στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Με τον Ουίλιαμ Κέντριτζ, τη Σόνια Γιόντσεβα, την Ανίτα Ρατσβελισβίλι και τη Δήμητρα Γαλάνη, η ΕΛΣ παρουσιάζει μια φιλόδοξη σεζόν γεμάτη διεθνείς συμπαραγωγές, μεγάλες επιστροφές και κορυφαίες πρεμιέρες.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν λέει ότι μετά το εγκεφαλικό της το Χόλιγουντ δεν την ήθελε πίσω

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν γύρισε ζωντανή στις Κάννες αλλά το Χόλιγουντ δεν την περίμενε πίσω

Σε νέα συνέντευξή της στη Vogue, η Σάρον Στόουν μιλά για το εγκεφαλικό που υπέστη το 2001, την επταετή ανάρρωση, την επιστροφή της στη δουλειά και το πώς το Χόλιγουντ αντιμετωπίζει τις γυναίκες.
THE LIFO TEAM
Ο Ριζ Άχμεντ λέει ότι Βρετανοί κατάσκοποι προσπάθησαν να τον στρατολογήσουν ακόμη και μέσω στελέχους του BBC

Πολιτισμός / Ο Ριζ Άχμεντ λέει ότι Βρετανοί κατάσκοποι προσπάθησαν να τον στρατολογήσουν ακόμη και μέσω στελέχους του BBC

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε στον Μεχντί Χασάν ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες τον προσέγγισαν τρεις φορές, ενώ θυμήθηκε και ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο του Λούτον μετά το The Road to Guantánamo
THE LIFO TEAM
Ο Παρκ Τσαν-γουκ τρόλαρε τις Κάννες: «Δεν ήθελα να δώσω Χρυσό Φοίνικα σε καμία ταινία»

Πολιτισμός / Ο Παρκ Τσαν-γουκ τρόλαρε τις Κάννες: «Δεν ήθελα να δώσω Χρυσό Φοίνικα σε καμία ταινία»

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Καννών αστειεύτηκε ότι δεν ήθελε να δώσει τον Χρυσό Φοίνικα σε καμία ταινία, επειδή δεν τον έχει κερδίσει ποτέ ο ίδιος πριν τελικά απονείμει το μεγάλο βραβείο στο Fjord του Κριστιάν Μουντζίου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Κέιτζ λέει ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν του ξανατηλεφώνησε μετά το «όχι» στο Insomnia

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Κέιτζ λέει ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν του ξανατηλεφώνησε μετά το «όχι» στο Insomnia

Σε νέα συνέντευξή του στους New York Times, ο Νίκολας Κέιτζ είπε ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο Πολ Τόμας Άντερσον και ο Γούντι Άλεν δεν τον ξανακάλεσαν μετά από ρόλους που απέρριψε: «Οι περισσότεροι πληγώνονται και δεν σε ξαναπαίρνουν».
THE LIFO TEAM
SOTHEBYS ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

Πολιτισμός / Sotheby’s: Αποτράπηκε απόπειρα πώλησης ψεύτικων αρχαίων αγαλμάτων με πλαστά έγγραφα

Τα έγγραφα που προσκομίστηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν δημιουργηθεί με μεθόδους εκτύπωσης που είναι κατά 25 χρόνια πιο σύγχρονες από την εποχή στην οποία υποτίθεται ότι ανήκαν
THE LIFO TEAM