«Μαύρο κοράκι»: Το πρόγραμμα που χάρισε στην Ευαγγελία Πλατανιώτη το χρυσό

«Μαύρο κοράκι»: Το πρόγραμμα που χάρισε στην Ευαγγελία Πλατανιώτη το χρυσό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

«Black Raven» (μαύρο κοράκι) ήταν το θέμα της χορογραφίας με την οποία η Ευαγγελία Πλατανιώτη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση, γράφοντας ιστορία. 

Η χορογραφία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη είχε τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας (38.9000) από αυτές που εκτέλεσαν οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν στον τελικό του τεχνικού σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα. 

Συγκεντρώνοντας 272.9633 βαθμούς- ξεπερνώντας τη «συγκομιδή» του προκριματικού στον οποίο ήταν και πάλι πρώτη- η 30χρονη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης. 

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ήταν η τελευταία αθλήτρια που αγωνίστηκε στον τελικό. Όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία της και συνειδητοποίησε πως μόλις είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, η 30χρονη ξέσπασε σε κλάματα.


Ευαγγελία Πλατανιώτη: Είναι κάτι μαγικό, κάτι μοναδικό 

Στις πρώτες δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν έκρυψε πως ήταν πολύ συγκινημένη. 

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα είναι κάτι μαγικό, είναι κάτι μοναδικό», επεσήμανε. Η 30χρονη εξήγησε πως πέρυσι σκόπευε να αποσυρθεί από το σόλο. Όμως, το γεγονός ότι δεν ανέβηκε στο βάθρο το 2023, την πείσμωσε. 

«Δυστυχώς είχα πολύ ελλιπή προετοιμασία. Γνώριζα τις δυνατότητές μου για αυτό και πείσμωσα και είπα “θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα”», εξήγησε και είπε ένα «τεράστιο» ευχαριστώ στις τέσσερις προπονήτριές της που «ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω».


Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ευαγγελία Πλατανιώτη 

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι το πέμπτο για τα ελληνικά χρώματα στην ιστορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου. 

Όσο για την 30χρονη, αυτή είναι η τρίτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο της διοργάνωσης, καθώς το 2022 στη Βουδαπέστη κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

Αθλητισμός / Πετρούνιας μετά το ασημένιο στο Παγκόσμιο: «Θα κατέβω από το βάθρο όταν το αποφασίσω εγώ»

«Μια ίωση, 39 πυρετός και πολλές σκέψεις για το τι πήγε λάθος», γράφει - Ολόκληρη η ανάρτησή του μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα Ενόργανης στο Ρότερνταμ
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΡΑΟΛΥΠΜΙΟΝΙΚΗΣ

Αθλητισμός / Καρολίνα Πελενδρίτου: Οι άνθρωποι σε αντιμετωπίζουν είτε ως ήρωα είτε ως «καημένο» λέει η Παραολυμπιονίκης

Όσα είπε η Παραολυμπιονίκης για το δέσιμο με τον σκύλο-οδηγό της, το περιστατικό με τον οδηγό ταξί που τη στενοχώρησε και την αντιμετώπιση από την κοινωνία
THE LIFO TEAM
Στημένοι αγώνες μπάσκετ: Για «σκευωρία» μιλά η πλευρά Λιόλιου – Τι απαντά ο πρώην διαιτητής για τα 820.000 ευρώ

Αθλητισμός / Στημένοι αγώνες μπάσκετ: Για «σκευωρία» μιλά η πλευρά Λιόλιου – Τι απαντά ο πρώην διαιτητής για τα 820.000 ευρώ

Αρχίζουν την Παρασκευή οι απολογίες των έξι κατηγορουμένων – Την Κυριακή στον ανακριτή ο πρόεδρος της ΕΟΚ – Παραστατικά που δικαιολογούν τα 820.000 ευρώ επικαλείται ο πρώην διαιτητής
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Στημένοι αγώνες στο μπάσκετ: 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες σε δεύτερο σπίτι – Στον ανακριτή οι έξι

Στην Ευελπίδων ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι – Οι νέες πληροφορίες για τα μετρητά που εντοπίστηκαν στις έρευνες και η δικογραφία για χειραγώγηση περίπου 50 αγώνων
THE LIFO TEAM